Wille och Stranden till kända trakter…

IFK-tränaren Jonas Wille och nyförvärvet Kristian Jakobsen Stranden kommer att känna sig extra hemma när IFK Skövde drar till Norge och Halden för cupspel i helgen.

 

Jonas Wille har ju som bekant Halden som hemmaort och Kristian kom till Skövde inför den här säsongen efter tre år i Halden Topphåndbold. Nu väntar cupspel i Halden där IFK på lördag möter danska Skanderborg Håndbold och på söndag norska Bækkelaget Håndbold.

Vi frågar Jonas Wille vad det är för motstånd som väntar IFK:

-Skanderborg var lite av den stora kometen i dansk handboll förra säsongen och siktar på toppen i ligan i framtiden. Här hittar vi bland andra Skövdekillen Jonas Samuelsson och intressant är nyförvärvet Markus Mørk som gör comeback på toppnivå.

Bækkelaget har ambitioner att komma över mitten i den norska ligan. Intressant är förstås lagets nyförvärv Lukas Karlsson – en stor profil som klubben hoppas ska lyfta laget.

-Vad väntar du dig av helgen?

-Efter förra veckans matcher i Danmark ska vi under de kommande fem matcherna före seriestarten ta nya steg. Det blir inte som tidigare byten efter klockan utan mer att vi provar tänka konstellationer inför seriespelet. Jag räknar definitivt med att vi kan ta ytterligare steg för att hitta rätt både framåt och bakåt. Motståndet är också av högsta klass.

Text och foto: Bengt Andersson

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com