Willes ord presenteras av OnePartnerGroup

Efter en ny rafflande match mot Sävehof och en Skadevi-helg fullproppad med härlig ungdomshandboll är det på onsdag dags för Handbollsligan igen. För IFK väntar en resa till Jönköping och möte med Hallby. Vad kan vi förvänta oss då? Vi hör med tränaren Jonas Wille.

– Kan du så här ett antal dagar efter senaste mötet med Sävehof peka på några saker som avgjorde att det blev gästerna som tog båda poängen?
– Vi fick för stora problem i försvaret med Sävehofs goda duellspelare. Vi klarade inte tillräckligt många gånger att ordna frikast på deras tunga satsningar och blev dessvärre löpande efter dom i deras växelspel. Det gjorde att dom fick för många ”öppna” skottlägen. Vi bränner också lite för många klara möjligheter i de tidpunkter som vi har möjlighet att rycka ifrån i båda halvlekarna.

– I ett tidigt skede av säsongen mötte ni Hallby hemma och vann. Hur ser du på det som nykomlingarna från Jönköping presterat hittills i serien?
– Som så många andra lag så har också Hallby varierat i prestationer. Men tidvis har dom fått visa vad som bor i dom.

Kan vi förvänta oss en annan typ av match än den som ni och Hallby bjöd upp till i Arena Skövde i september?
– Jag tror att Hallby vill komma med mycket mer kraft och fysik i sitt försvarsspel än vad laget gjorde senast.

-Olle Ek spelar alltid nyckelroll i Hallby. Charles Hugosson har visat sig målfarlig på senare tid. Är det några andra spelare som det gäller att se upp med lite extra?
– Jesper Järlfors gjorde en väldigt bra kamp mot oss senast. Vi får se om vi kan få till bättre styr på honom denna gången.

-Kan du säga något om skadeläget i din trupp?
-Det är fortsatt osäkert om Dan Beck Hansen är klar – det får avgöras på matchdagen. Annars är situationen den samma som senast.

-Om vi vänder tillbaka till den gångna helgen. Vad är dina intryck av årets upplaga av Skadevi Cup?
-En otroligt fin turnering. Mycket roligt att gå runt i hallarna och se på – speciellt roligt att följa de lokala lagen.

 

Text Bengt Andersson
Foto Viktor Ljungström