Willes ord presenteras av OnePartnerGroup

För andra gången den här säsongen är det dags för Västgötamötet IFK Skövde-Alingsås – en match som alltid brukar bjuda på lite extra. IFK-tränaren Jonas Wille ser fram mot ett möte med Handbollsligans topplag.
– Efter två förluster blev det i veckan vinst mot Hallby på bortaplan. Vad betydde den segern för självförtroendet?
– Jag tror att det var extremt viktigt för att det inte ska smyga sig på för mycket allvar och negativa tankar in i huvudet på spelarna.

– Nu gäller det alltså Alingsås som imponerat stort i höst – inte minst senast då Kristianstad besegrades med mål i slutsekunden. Vad är den stora styrkan i dagens Alingsås?
– Solid och stark defensiv och bra duellspelare offensivt i Felix Claar och William Andersson Moberg.

När ni möttes tidigare blev det IFK-seger i Estrad Arena. Vad kan ni ta med er från den matchen?
– Då spelade vi anfallsspel med bra flow och djup som gjorde att dom inte kunde låsa fast oss. Dom kommer garanterat att snacka om det så vi måste göra det ännu bättre. Samtidigt måste vi göra samma kompakta och kollektiva försvarsinsats som senast.

-Felix Claar är den store spelaren i dagens Alingsås. Vilka andra nyckelspelare gäller det att se upp extra med?
– Offensivt så skapar Moberg och Claar mycket i egenskap av att de ofta vinner sina dueller. Detta skapar ett övertalighet som de utnyttjar bra. Andreas Lang har haft en god utveckling över sommaren och har fått mer tyngd i sitt skytte.

 

#viställerupp
Detta är en speciell match i Handbollsligan – något som direkt märks på de specialdesignade matchtröjorna. #viställerupp är en manifestation för de samhällsinsatser som klubbarna i SHE och Handbollsligan genomför. #viställerupp är också ett sätt för handbollens elitklubbar att kommunicera de positiva värden som handbollen står för. En handbollsspelare ställer upp för sina medmänniskor både på och utanför planen.

#viställerupp är en gemensam benämning av handbollens samhällsengagemang. Varje klubb väljer själv vilka aktiviteter inom samhällsområdena hälsa, Integration, Inkludering och utbildning som man inkluderar i #viställerupp. Fokus är på barn och ungdomar.

 Text Bengt Andersson
Foto Viktor Ljungström

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com