Willes ord presenteras av OnePartnerGroup

Efter den stora segern mot Redbergslid blev det en handbollsfri helg innan det nu på onsdag är dags att för första gången drabba samman med Handbollsligans nykomling HK Varberg. Vi kollar med IFK-tränaren Jonas Wille om förutsättningarna.

– I förlustmatcherna mot Alingsås och Guif var det bara 23 respektive 24 insläppta mål. Mot RIK stannade det också vid 23 mål i baken, men då blev det 33 framåt. Väldigt skönt förstås?
-Ja, en fin och viktig seger. Det var harmoniskt från början till slut.

 – Var det några särskilda detaljer som du kan glädja dig åt i RIK-matchen som betydde så mycket?
– Jag tycker att det var speciellt fint att Jesper Jensen gjorde det så bra. Han har gett järnet de senaste månaderna och haft stor framgång på träningarna. Det värmer lite extra när en ung och hård arbetande spelare också lyckas i en viktig match.

Nu gäller det alltså Varberg – ett lag som för alla IFK-are är en ny bekantskap. Nykomlingen i serien har haft det ganska jobbigt inledningsvis. Vad vet ni om onsdagens motståndare?
– Varberg har haft det tufft med skador och sjukdomar den senaste tiden samtidigt som dom har mött bra motståndare. På sitt bästa spelar dom med stor entusiasm och har några enskilda spelare som håller hög nivå. Israelen Ram Turkenitz och Daniel Lindgren är viktiga nyckelspelare i Varberg.

-Faktum är ju att ni förlorat tre gånger (Guif vid två tillfällen och Önnered)  mot lag från den nedre halvan i tabellen. Är det något ni diskuterat när det nu åter handlar om att bära ett ganska stort favoritskap i en bortamatch?
– Som vanligt har vi först och främst fokus på hur vi ska spela vårt spel mot den kommande motståndaren. Tydliga ramar ger trygghet och självförtroende.

Flera spelare som varit skadade har kommit tillbaka. Hur ser läget ut i truppen nu?
– Det ser väldigt fint ut! Victor Ljungkvist är frisk igen och Adam Samuelsson närmar sig också. Edwin Aspenbäck har ett par månader kvar, men Mats och jag har nu ett lyxproblem att ta ut en trupp till nästa match.

 

Text Bengt Andersson

 Foto Viktor Ljungström