Willes ord presenteras av OnePartnerGroup

Efter två värdefulla segrar är det dags att för första gången sedan förra säsongens kvartsfinaler ta sig an Lugi i Arena Skövde. IFK-tränaren Jonas Wille ser fram mot en härlig kamp där det gäller att positionera sig i kampen om kommande slutspel.

– Segrar mot Redbergslid hemma och Varberg på bortaplan gav inte bara fyra poäng utan så mycket mer. Vad ser du som det mest viktiga från dessa båda matcher?
– Segrar är alltid bra för självförtroendet. Vi har varit solida defensivt i båda matcherna, men har också lyckats relativt bra offensivt. Fortsättningsvis önskar vi fler mål i kontringsspelet.

– Är det några spelare eller något i spelet som har glatt det dig och de övriga i ledarstaben lite extra?
– Att anfallsspelet har fungerat bra igen känns betryggande. Att vi mot Varberg fick möjligheten till att gå runt i laget och samtidigt se Adam Samuelsson göra comeback var också härligt. Och så har Kristian Jakobsen Strandens goda form varit ett fint tillskott för laget.

– Nu gäller det alltså Lugi som ni senaste mötte i kvartsfinalerna och vann i tre raka matcher. Betyder den matchserien något nu när det är ny säsong och nya förutsättningar?
– Nej, den matchserien tänker vi inte på nu. Det tror jag inte heller Lugi gör. Nya trupper och nya förutsättningar gäller för bägge lagen.

Lugi har nu en trupp med många unga spelare. Vad har imponerat mest på dig av Lugi den här hösten?
– Att dom har varit så pass stabila offensivt har överraskat mig. Defensivt så har dom nyckelspelare från i fjol, men tappet av Anders Hallberg och Alfred Jönsson skulle man nog trott skulle prägla Lugi mer. Där har Tomas Axnér och laget gjort ett gott jobb.

-Är det några spelare i dagens Lugi som både ni och publiken i Arenan bör ha särskilt uppmärksamhet på?
– Casper Käll är verkligen en spelare för framtiden. Karl Wallinius har haft en god utveckling i år. Lucas Pellas har tagit steget in i landslagsvärmen och håller hög nivå. Niclas Paradis är bland ligans alla bästa försvarsspelare.

-Alla vet vi ju hur viktigt det är att bli slutspelslag och många talar om att detta är en så kallad fyrapoängsmatch för att stärka positionerna för det som komma skall. Är det något ni över huvud taget tänker på?
– Det är fyrapoängsmatch nästan var gång i denna jämna liga. Så var det också ifjol så det är inte något man fokuserar på. Det är en del av vardagen.

 -På tal om slutspel. Ser du några lag som redan imponerat så stort att slutspelsplatserna kan betraktas som klara redan nu?
– Alingsås och Malmö är extremt stabila. Ystads IF på sin bästa nivå verkar också starkt. Kristianstad kommer mer och mer. De fyra lagen är nog klara för slutspel. Hoppas också att vi ska ligga relativt tryggt i slutspelsposition när vi tar paus för EM-uppehållet.

Bengt Andersson