Willes ord presenteras av OnePartnerGroup

Det är dags för årets sista Handbollsligamatch i Arena Skövde. Serien har vänt och det blir alltså för andra gången den här veckan som IFK och OV Helsingborg möts. IFK-tränaren Jonas Wille och hans spelare är laddade för en ny tuff uppgift mot ett Helsingborg som förstås vill ha revansch för nederlaget i måndags.

– De sista veckorna av året innebär alltid ett ganska tätt spelprogram. Att då ha vunnit sex matcher i rad är givetvis positivt för självförtroendet. Vad är det som fungerat särskilt bra?
-I senaste matchen mot Helsingborg var det först och främst moralen som var god. Spelet gick lite upp och ner. Hoppas att vi kan få bättre träff från distans i nästa match.

– Mot Helsingborg senast var det länge jämnt och även flera måls underläge. Hur nöjd är du över att det åter blev två poäng?
– Väldigt nöjd. Vi låg ju två-tre mål bak i andra halvlek, så det är extra skönt att vinna kamper när man får slita lite extra för poängen.

– Att möta samma lag två gånger inom bara några dagar är förstås lite speciellt. Är det något särskilt man måste tänka på efter en vinst?
– Bägge lagen får ju möjligheten att finjustera sin taktik, men jag tror inte att det blir stora ändringar hos någon av lagen.

 -Var det något i spelet eller några spelare i Helsingborg som överraskade er senast??
– Nej, ingen överraskningen egentligen. Jag menar att Helsingborg har ett solid lag och att dom är bättre än tabellsituationen visar. Så jag är inte överraskad över att dom gav oss en tuff kamp.

Efter den här matchen återstår bara en match innan Handbollsligan gör ett månadslångt uppehåll. Hur ser det ut för er efter annandagsmötet med Malmö?
-Spelarna får möjlighet till att resa på lite semester och endast träna fys i perioden 27 december till 7 januari. Vi samlas igen den 8 januari.

-Det är bara några dagar kvar till jul och som nämnts sista matchen hemma i år. Är det något du vill säga till publiken?
– God blå jul!

Text Bengt Andersson
Foto