Willes ord presenteras av OnePartnerGroup

Premiären är avklarad och nu kommer matcherna i Handbollsligan slag i slag. För IFK Skövde väntar första bortamatchen då resan går till Göteborg och Scandinavium för möte med Redbergslids IK på onsdag kväll. IFK-tränaren Jonas Wille är full av förväntan.

– Det blev till sist en ganska klar seger i premiären mot Önnered. Hur ser du på matchen så här några dagar efteråt?
 – Jag är glad över att vi vann och tycker helt klart att vi gör en bättre match än vi gjorde i seriepremiären förra säsongen. Jag tror att Önnered kommer till att skapa problem för många lag.

– Var det något i spelet som du kände dig extra nöjd med?
 – Jag är nöjd med sättet vi klarar att justera försvarsspelet från första till andra halvlek. Dan Beck Hansen och Rex Blom finner lagom höjd och aggressivitet. Samtidigt är jag nöjd med att vi sätter så många mål i säsongens första match och att hela laget håller lugnet genom hela matchen.

Att det blir skador i truppen hör ju tyvärr till sporten. Hur hanterar ni det faktum att spelare blir borta kortare eller längre tid?
– Vi kör bara på som vanligt. Det gäller helt enkelt att gilla läget.

-Nu gäller det alltså klassiska RIK och för första gången får ni spela i Scandinavium som numera är hemmaarena för ”de vita eleganterna”. Innebär det något i förberedelserna när det är en ny miljö som väntar?
– Nej, det är absolut inget att prata om i förhållande till våra förberedelser. Vi försöker att vara konkreta på vad vi ska göra på banan oavsett vilken plan vi spelar på…

-RIK inledde med att besegra nykomlingen Hallby i premiären. Var det något som du imponerades av i RIK:s premiärmatch?
– Som vanligt är RIK-arna väldigt solida i sin centrala försvarsposition. Niclas Fingren och Oscar Ysander håller väldigt hög nivå. För övrigt är de generellt bra organiserade och har en tydlig spelidé som Jasmin Zuta har varit bra på att inpränta.

-Vad blir den främsta nyckeln för att ta två poäng i denna första bortamatch för säsongen?
– Jag tror att det blir att få träff från distans så Fingren och Ysander får flytta sig ut ur sina zoner.

 

Text: Bengt Andersson
Foto: Viktor Ljungström