Willes ord presenteras av OnePartnerGroup

IFK Skövde har inlett Handbollsligan med två raka hemmasegrar. Bortamötet med Redbergslid blev som bekant avbrutet i ett tidigt skede. På onsdag väntar Eskilstuna Guif i Stiga Sports Arena i Eskilstuna för Jonas Wille och hans mannar.

– Matcherna mot Önnered och Hallby har inneburit stor målfabrikation – 33 respektive 34 mål. Hur nöjd är du med det offensiva spelet?
 – Antalet mål har varit väldigt bra. Själva spelet har varit lite upp och ner, men statistiken visar ju att vi har producerat många bra chanser.

– Bakåt ser det ju lite annorlunda ut jämfört med förra säsongen? Har allt hunnit sätta sig ännu?
 – Jag tycker att det blir bättre och bättre. Samarbetet mellan Rex och Dan börjar att sätta sig. Jag tycker också att jag ser tendenser till att vi har ett bättre samarbete mellan målvakt och försvar.

Hemma i Arena Skövde var ni hur trygga som helst förra säsongen. På bortaplan gick det inte alltid så bra. Är det något ni lagt fokus på att förbättra?
-Vi startade att lägga fokus på vad vi skall göra i förhållande till det i mitten av förra säsongen och vi tycker att det blev bättre efter det. Vi har inte haft något mer fokus på detta denna säsongen.

-Eskilstuna Guif har haft ganska stor omsättning både på ledar- och spelarsidan inför denna säsong. Hur bra koll har ni på onsdagens motståndare?
– Som vanligt försöker vi att förbereda oss bra. Guif spelar annorlunda varianter av offensivt försvar som det är viktigt att vara förberedd på. Dessutom ska vi vara uppdaterade på deras offensiva spel.

-Eskilstuna Guif har startat med två förluster. Det kan innebära att ni får ha ett visst favoritskap. Är det något som ni över huvud taget tänker på?
– Jag tror att något av grunden till att vi gjorde det bra förra säsongen var att vi aldrig fokuserade på om vi var underdogs eller favoriter. Vi försökte att räkna ut vad vi bäst kunde göra för att vinna varenda kamp. Det kommer vi att fortsätta med i år också. Det ligger ingen relevant information i det att man är favorit eller icke…

-Seriespelet är väldigt nytt än så länge. Är det ändå något som överraskat dig i inledningsomgångarna?
– Nja, att IFK Ystad slog Ystads IF var en överraskning för mig, men samtidigt är det en väldigt jämn liga så det är svårt att bli extremt överraskat av något som helst…

 

Text: Bengt Andersson Foto: Hans Petter Wille