Willes ord presenteras av OnePartnerGroup

Efter två raka hemmasegrar och en tung förlust i Eskilstuna är det dags för storfrämmande i Arena Skövde. Svenska mästarna från IK Sävehof står för motståndet och det förväntas alltid extra stämning på läktarna. IFK-tränaren Jonas Wille ser fram mot fighten!

– Här hemma har det sett bra ut i de inledande matcherna. Ganska rejäla segrar mot Önnered och Hallby samt många mål är något ni måste vara nöjda med.
– Ja, absolut. Det var solida kamper från vår sida. Men nu är vi mest upptagna av att rätta upp intrycket från bortamatchen mot Guif.

– Ja, det hände något i Eskilstuna i onsdags som inte var särskilt roligt. Har ni analyserat vad som gick fel?
– Jag känner mig säker på att det blev en slags mental kollaps de sista 15 minuterna. Plötsligt var det ”ingen” som följde konceptet varken i försvar eller anfall. Vi fick alltför många ”regelbrott” mot vår spelidé och det är en stark signal på att spelarna var stressade. Varför det skedde är svårt att ge svar på, men vi skall i varje fall styra upp klara riktlinjer för hur vi ska uppträda om vi skulle hamna i liknande situation igen.

Nu gäller det alltså Sävehof. Senast ni drabbade samman var i semifinalspelet i våras. Betyder dom matcherna något nu när det är ny säsong?
– För min egen del så ger det en extra motivation. Vi önskar ju hela tiden att bli bättre och vi önskar att visa att vi har blivit bättre än vi var i semifinalen.

-Sävehof får som en följd av SM-guldet spela Champions League och har inlett det med två segrar. Hur imponerande är det?
– Jag har dessvärre inte sett de båda kamperna de har spelat i CL så det är svårt att säga något om hur imponerande det är i och med att jag icke känner till nivån på motståndarna de har mött. Men det är bra för rankingen för svensk handboll att alla svenska lag gör det bra i Europaspelet. Så i det sammanhanget får man heja på alla de svenska lagen.

-Ny säsong innebär som alltid en del omsättning i trupperna. Vad är den stora skillnaden mellan Sävehof nu och det lag som vann SM?
– Att Jons Larholm är borta betyder nog en hel del för deras 6-5/7-6-spel. Att Oscar Sunnefeldt är borta är ju också en försvagning. Nu har de färre spelare ett gå runt på, men samtidigt kan det betyda att dessa får ännu tydligare roller och blir mer samspelta än ifjol. Det är i varje fall inget tvivel om att det fortfarande är mycket kvalitet i laget.

-Det här blir fjärde matchen in i nya säsongen. Ni tippas ju tillhöra toppen. Hur viktig blir då en sådan här match?
– Det tycker jag är svårt att sätta ord på. Det är alltid fint att få en god start för att få självförtroende, men det är samtidigt så många jämna matcher kvar att allt inte står och faller på denna enskilda match.

Text Bengt Andersson

Foto Viktor Ljungström