Willes ord presenteras av OnePartnerGroup

Måndagsmötet med Sävehof blev en riktig rysare som slutade med oavgjort sedan gästerna kvitterat en sekund före slutsignalen. Nu väntar nästa SM-finalist då IFK beger sig till Alingsås på lördag eftermiddag. Vi frågar IFK-tränaren Jonas Wille om läget inför den svåra matchen.

– Oavgjort mot svenska mästarna senast, men det var väldigt deppigt i IFK-lägret efter matchen i måndags. Hur ser du på matchen med lite distans?
 – Det blir naturligt något lite deppigt när man är två sekunder från full pott. Men med lite distans så kan vi vara nöjda med vår första halvlek. Vi spelar bra försvarsspel och släpper endast till 14 avslutningar mot mål. Offensivt löser vi deras 4-2-försvar väldigt gott och producerar många stora chanser. Vi borde kunnat gått till paus med en 4-6-ledning. I andra halvlek tar Sävehof över momentum och att vi klarar att vända matchen igen när vi ligger efter med två mål är bevis på bra mentalitet och moral. Vi tar med oss det positiva!

– Om du gör en liten sammanfattning på starten av säsongen så här långt – hur ser den ut?
 – Starten har varit ok, men jag tycker att vi har mycket att gå på i alla faser.

Nu gäller det alltså Alingsås i Estrad och det måste väl betraktas som en av de svåraste matcherna under en serie. Vad gäller det att tänka på i första hand?.
– Fortsatt så gäller det att finna trygghet och stabilitet i vårt försvarsspel. Det skapar självförtroende och även flera enkla mål i kontringar.

-Alingsås har inlett med fyra raka segrar och levt upp till förväntningarna om att även den här säsongen tillhöra den absoluta toppen. Vilka ser du som lagets nyckelspelare?
– Felix Claar är ju utan tvekan en nyckelspelare, men Alingsås har ett gott lagmaskineri samt två bra målvakter som står bakom ett robust försvar.

-Det har ju svängt en del i ert spel inledningsvis den här säsongen. Kan du avslöja om det finns tankar på att göra några förändringar i upplägget när  det nu väntar flera svåra matcher – efter Alingsås är det Redbergslid borta och sedan kommer Ystads IF på besök.
– Nej, inga större ändringar i upplägget. Att skapa stabila prestationer handlar ofta om att få tillräckligt med repetitioner. Så vi fortsätter att nöta på!

Text Bengt Andersson

Foto Hans Petter Wille