Willes ord presenteras av OnePartnerGroup

Efter den fina segern mot Alingsås i lördags är det redan på tisdag dags för IFK Skövde att spela igen. Den avbrutna matchen mot Redbergslids IK ska nu spelas i ett förhoppningsvis speldugligt Scandinavium. För Jonas Wille handlar det om att få sina spelare att ladda om.

– Det var en stark insats när IFK för första gången vann i Estrad Arena i Alingsås. Vad var det framför allt som gick bra och grundlade segern?
 – Jag tycker vi funnit en struktur i försvaret som passar oss bra med Dan Beck i mitten. Som vi nämnt tidigare har vi jobbat lite med att finna ur hur vi ska justera vårt försvarsspel med våra nya spelare jämfört med förra säsongen. I lördags fick vi det att klaffa. Samtidigt hade vi fint avstånd och bra bollsläpp i vårt anfallsspel som gjorde att vi sällan satt fast i de stora, starka armarna hos Fredrik Teern och Niclas Barud.

– Enligt det ursprungliga programmet skulle ni haft en ledig helg. Nu blev det istället att snabbt fokusera på nästa uppgift. Kändes det lätt att sikta in sig på RIK igen?
– Efter en seger är allt lätt!

Ni har i de senaste matcherna gått runt med ganska få spelare. Finns det risk att det tar för hårt på vissa spelare?
– Det är ju alltid en svår balansgång det där, men hittills så har vi bytt väsentligt mer runt på laget än vi gjorde ifjol.

-Nu gäller det alltså att åter sikta in sig på Redbergslid – ett RIK som alltid kämpar till sista minuten. En som imponerat särskilt under seriestarten är August Wiger, men det finns förstås flera starka spelare att se upp med.
– Först och främst har RIK ett robust och solitt mittförsvar med Niclas Fingren och Oskar Ysander. Anfallsmässigt så är nämnde Wiger och Tobias Johansson klara nyckelspelare.

-Det talades före seriestarten om att Handbollsligan skulle bli jämnare än kanske på länge. Hur förvånande är det att IFK Ystad toppar och att Kristianstad förlorade hemma med tio mål mot Malmö?
– Den stora överraskningen som  IFK Ystad stått för är väl segern mot Ystads IF. De andra vinsterna som de haft är inga bomber, men de verkar helt klara solida. Att Kristianstad tappar tio hemma är en större överraskning för mig. Samtidigt såg man ifjol att Kristianstad är ett lag av kött och blod. Man vet också att Malmö har en bra högsta nivå.

 

Text Bengt Andersson
Foto Viktor Ljungström