Willes ord presenteras av OnePartnerGroup

Senaste IFK-matchen i Arena Skövde slutade oavgjord mot IK Sävehof efter ett dramatiskt slut. Sedan dess har det blivit två imponerade bortasegrar mot Alingsås och Redbergslid – lag som IFK haft svårt mot på bortaplan i många år. Nu väntar ytterligare ett tippat topplag då Ystads IF gästar. IFK-tränaren Jonas Wille är beredd på en tuff uppgift.

– Ni har helt rätt fått väldigt mycket beröm efter matcherna mot Alingsås och Redbergslid. Vad har du framför allt varit nöjd med i dessa båda vinstmatcher?
– Först och främst att vi ser ut att ha funnit vår fason och struktur i försvaret. De senaste två matcherna har avstånden, timingen och rollerna gått mycket mer på automatik och intensiteten har varit hög. Anfallsmässigt har vi funnit gott avstånd till försvaret och bra bollsläpp som har gjort att vi har kommit bättre till i duellspel och skytte. I senaste matchen var det också extra roligt att Håvard igen fick visa vad som bor i honom efter en säsong ifjol med mycket skador.

– Det så kallade poolspelet är över och nu börjar det ”vanliga” seriespelet med dubbelmöten mot alla. Det har blivit fyra segrar, en oavgjord och en förlust. Hur summerar du inledningen på säsongen?
– Totalt sett måste vi vara nöjda med starten. Vi kunde haft full pott, men det är starkt att vinna två svåra bortamatcher nu mot slutet efter att ha varit lite missnöjda med att ha blivit av med tre poäng mot Eskilstuna Guif och Sävehof.

Nu kommer alltså lagen från den sydligare poolen in i matchprogrammet. Ser du någon större klasskillnad på lagen i de båda poolerna?
– Det är svårt att värdera. Man trodde kanske att det var större skillnad mellan poolerna än det faktiskt har visat sig att vara. Skåne-poolen med Malmö. Ystad och Kristianstad skulle ju i utgångsläget vara extremt stark, men det har ju visat sig att vår pool är lika bra om man ser tillbaka på fjolårets resultat i slutspel och serie.

-Ystads IF tillhör alltid de tippade topplagen i ligan. Hur tycker du laget ha presterat hittills?
-Lite upp och ned som alla andra lag. Jag tycker att det är ett lag med väldigt bra högsta nivå. Ingen av lagen har visat suverän stabilitet än.

-Det stora namnet i Ystads IF är förstås fortfarande Kim Andersson. Vilka andra spelare har nyckelroller enligt dig?
– Unge Hallbäck är en notorisk målskytt som man alltid måste var extremt uppmärksam på. Annars är det ett jämnt och bra lag med både skytte, fysik, speed och genombrott.

-Inte minst efter senaste segrarna hoppas vi alla på liknande publiksiffror i Arenan som under slutet av förra säsongen. Din hälsning till publiken?
– Jag får bara säga att jag hoppas att folk har lust att komma. Vi sätter stort värde på den fina atmosfären som publiken skapar i hallen. Det är till stor hjälp för oss!

Text Bengt Andersson

Foto Viktor Ljungström