Willes ord presenteras av OnePartnerGroup

För IFK Skövde, som för de flesta lagen i Handbollsligan, har serieupptakten varit lite upp och ned resultat- och spelmässigt. Två fina bortavinster följdes av en förlust mot Ystads IF i Arena Skövde. Nu väntar IFK Kristianstad på bortaplan på tisdag. Jonas Wille inför den matchen.

– Förluster kommer alltid, men så här i efterhand är det något särskilt som inte fungerade som tänkt i matchen mot Ystad?
– Ja, vi var inte nöjda med vårt anfallsspel. Vi saknade tempo och power i vårt duellspel som gjorde att Ystad hade ganska god kontroll. Försvarsmässigt gjorde vi faktiskt en god match, men det blev för många kontringar emot som ett resultat av några svaga anfall.

 – Nu gäller det alltså Kristianstad – ett lag som av alla experter har fått ett stort favoritskap till att vinna både ligan och SM-guldet. Betraktar du det som en av säsongens svåraste bortamatcher?
– På ett sätt ja, men samtidigt en kamp där man inte har någonting att förlora. Även om Kristianstad har varit mer mänskliga än dom brukar vara så är dom fortfarande favoriter. Så det är bara att spela utan hämningar!

Nu har som sagt även Kristianstad haft problem i vissa matcher och den största överraskningen var väl förlusten mot Önnered nyligen. Tror du det betyder att ni får möta ett extra laddat och revanschsuget lag?
– Ja, troligtvis så försöker dom att visa att dom fortsatt är nr 1 i Sverige. Samtidigt önskar vi att visa oss från en bättre sida än vad vi gjorde mot Ystad.

-Skador och sjukdomar drabbar alla under en lång säsong. Hur hanterar ni när det fattas spelare både under träningar och matcher?
-Det är bara att gilla läget!

-Serieprogrammet är lite ojämnt. Ni har åtta dagar till matchen mot Kristianstad och sedan är det bara tre dagar tills ni ska till Göteborg och möta Önnered. Därefter blir det en längre uppehåll på grund av landslagssamling. Hur ser du på serieprogrammet?-
– Jag tycker om att matcherna kommer tätt. Det är roligt med många kamper. Samtidigt kan ett landskampsuppehåll också vara bra för att kunna träna lite mer hårdare fysik igen.

-Är det några spelare i de olika lagen som du tycker har imponerat särskilt under de inledande omgångarna i Handbollsligan?
-Eric Johansson i Guif har varit väldigt bra och kommit som en positiv överraskning i ligan.

Text Bengt Andersson

Foto Hans Petter Wille