Willes ord presenteras av OnePartnerGroup

Efter en minnesvärd match mot IFK Kristianstad borta blir det ingen lång tid att vila på lagrarna. Redan på fredag är det dags för ännu en bortamatch och då är det göteborgslaget Önnereds HK som står för motståndet. Den fina segern senast hjälper inte på fredag och så här säger Jonas Wille inför den nya utmaningen.

– Det blev en kort stund av firande innan det är dags för er att ta er an Önnered. Hur lätt är det att ställa om efter en utmärkt bortamatch?
– Det är alltid lätt att ställa om efter vinst. Energin i gruppen brukar vara extremt positiv då och motivationen är hög.

– Det var ett utomordentligt försvarsarbete IFK bjöd på i tisdags kväll. Tycker du att försvarsarbetet har uppnått den nivå ni vill ligga på?
– Det kan alltid bli bättre – och det kan bli ännu mer stabilt, men vi har vissa stunder av försvarsspel på väldigt hög nivå.

Har ni inför det fortsatta seriespelet nu satt fokus på målfabrikationen och hur arbetar ni dessutom med straffskyttet där ni missat flera gånger hittills i säsongen?
– De utvalda straffskyttarna använder lite tid på slutet av en del träningar på 7-metersskott. Det är svårt att konstruera en kamplik straffsituation i och med att den mentala pressen och konskevenstankegången kanske är de mest centrala faktorerna i det.

– Är det några särskilda spelare i Önnered som ni behöver ha extra koll på?
– De har ett extremt gott samarbete med M6 och är väldigt snabba i sitt 2-fasspel. David Sandberg och Anton Hallbäck är två av nyckelspelarna.

– Ni har tagit många fina skalper borta hittills denna säsong. Är självförtroendet gott när ni flera gånger visat att ni kan slå de bästa borta?
– Ja, det är klart att när man bryter barriärer som att slå Alingsås och Kristianstad borta, så vet man att kapaciteten finns där.

Text: Annika Andersson

Foto: Viktor Ljungström