Willes ord presenteras av OnePartnerGroup

Efter premiärsegern mot Önnered väntar nu ett intressant möte med nykomlingen IF Hallby. Veckan som gått blev dock inte alls som planerat då onsdagens bortamöte med Redbergslids IK fick avbrytas efter en dryg minuts spel. IFK-tränaren Jonas Wille kommenterar läget.

– Ni hade laddat för en viktig bortamatch mot Redbergslid. Hur hanterar man en situation som denna då matchen stoppas så gott som direkt efter avkast?
 – Det är inte så mycket att göra åt situationen. Det är självklart tråkigt att det inte blev match. Både för RIK – som har arrangemanget med bland annat hela ungdomsavdelningen på plats – och oss som rest dit för att spela. Men spelarnas säkerhet måste gå först och det är inget tvivel om att det var ett riktigt beslut att stoppa matchen.

– Blir upplägget inför matchen mot Hallby annorlunda när det inte blev någon match i veckan?
 – Ja, det blir en träning mer med kvalitet med fokus på Hallby än om vi hade haft en match i benen på torsdagen.

Det blev en ganska komfortabel seger i premiären. Hur viktigt var det att vinna första matchen?
– Jag tror att det är väldigt viktigt för självförtroendet med en bra start, men det är en hel del kamper kvar…

-Nu väntar Hallby – en nykomling som tog för sig rejält i veckan genom att vinna klart mot Eskilstuna Guif på bortaplan. Vad har Jönköpingslaget som främsta styrkor?
– Jag tycker att det är ett hårt kämpande lag med god moral och högt tempo.

-Är det några spelare som kan ses som lite av nyckelspelare i Hallby?
– Olle Ek är en spännande spelare – bra man-mot-man och smart. Verkar också som han är tuff mentalt. För Skövdepubliken är det förstås kul att se Skövdekillen Jesper Järlfors igen. Han gjorde fyra mål mot Guif i onsdags.

-Publikstödet blev starkare och starkare under förra säsongen. Vad hoppas du få för stöd från läktarna den här gången och under säsongen framöver?
– Jag hoppas att vi snabbt kommer upp i samma mängden människor och atmosfär som det var i fjol. Det var en stor upplevelse att få vara en del av.

Text Bengt Andersson

Foto Viktor Ljungström