Willes ord presenteras av OnePartnerGroup

Äntligen är det många som säger! Premiär i handbollsligan 2019-20 och IFK Skövde HK har glädjen att välkomna Önnered HK till Arena Skövde. IFK-tränaren Jonas Wille får berätta lite om läget inför seriestarten.

– En lång försäsong är över. Kan du sammanfatta hur det sett ut under sommarens serieuppehåll.
– Jag tycker att vi haft en bra stegring i kvalitet på matcherna vi har spelat. Sakta men säkert har spelet förbättrat sig – och nu hoppas vi på att även kunnat finputsa de sista detaljerna mot seriestarten.

– Jämfört med det IFK vi fick se förra säsongen, är det något särskilt annorlunda som publik och motståndare kommer att märka den här säsongen?
 – Vi önskar att förbättra samarbetet mellan 9-metersspelarna och mitt-6 offensivt – och vi önskar också en bättring i samarbetet mellan försvar och målvakt jämfört med föregående säsong. Jag hoppas att det kommer att bli en synlig förbättring på dessa områden för publiken.

Vid upptaktsträffen i veckan inför säsongen tippades IFK på en fjärde plats när serien är slutspelad. Var det väntat och  är det en realistisk placering?
– Det allra viktigaste för IFK Skövde är att vi fortsatt är med i det skiktet vi var i fjol och därmed kunna etablera oss på denna nivå. Enligt min mening är det sex lag som bör vara topplag – och vi skall vara bland dessa. När det är dags så är det så pass jämnt mellan oss sex lag att det är omöjligt att spå var vi slutar i den poolen. Men jag hoppas och tror att vi är med i toppen i år också.

-Tipsen bland expertisen inför säsongen har varit ganska eniga när det gäller vilka lag som ska slåss om tät- och slutspelsplatser respektive vilka som hamnar längre ner i tabellen. Är det något som förvånat dig?
– Jag har inte sett så många av tipsen som är ute så det lite svårt att ha någon mening om det.

-Nu väntar Önnered i premiären. Vad förväntar du dig framför allt för matchbild och vad ska man särskilt se upp med när Önnered står på andra sidan?
– Det är alltid extra spännande i en seriepremiär för det tar ofta lite tid att komma igång som lag, men Önnered har ett gäng som älskar att löpa snabbt i kontringar och på avkast. Samarbetet är också bra med mitt-6. Tommy Atterhäll fick ifjol ihop ett gäng som slogs för sitt lag. I år tycker jag att de har ännu bättre bredd och utifrån träningsmatcherna spelar de också med ett högre tempo.

-Ni fick ställa in den sista planerade träningsmatchen. Har det påverkar förberedelserna något särskilt inför premiären?
– Sett i efterhand så tror jag att det var bra för oss. Spelarna har samlat lite överskott och energi och vi har fått träna bra denna vecka in mot matchen.

Bengt Andersson