Willes ord presenteras av OnePartnerGroup

Äntligen är det många som säger! Premiär i handbollsligan 2019-20 och IFK Skövde HK har glädjen att välkomna Önnered HK till Arena Skövde. IFK-tränaren Jonas Wille får berätta lite om läget inför seriestarten.

– En lång försäsong är över. Kan du sammanfatta hur det sett ut under sommarens serieuppehåll.
– Jag tycker att vi haft en bra stegring i kvalitet på matcherna vi har spelat. Sakta men säkert har spelet förbättrat sig – och nu hoppas vi på att även kunnat finputsa de sista detaljerna mot seriestarten.

– Jämfört med det IFK vi fick se förra säsongen, är det något särskilt annorlunda som publik och motståndare kommer att märka den här säsongen?
 – Vi önskar att förbättra samarbetet mellan 9-metersspelarna och mitt-6 offensivt – och vi önskar också en bättring i samarbetet mellan försvar och målvakt jämfört med föregående säsong. Jag hoppas att det kommer att bli en synlig förbättring på dessa områden för publiken.

Vid upptaktsträffen i veckan inför säsongen tippades IFK på en fjärde plats när serien är slutspelad. Var det väntat och  är det en realistisk placering?
– Det allra viktigaste för IFK Skövde är att vi fortsatt är med i det skiktet vi var i fjol och därmed kunna etablera oss på denna nivå. Enligt min mening är det sex lag som bör vara topplag – och vi skall vara bland dessa. När det är dags så är det så pass jämnt mellan oss sex lag att det är omöjligt att spå var vi slutar i den poolen. Men jag hoppas och tror att vi är med i toppen i år också.

-Tipsen bland expertisen inför säsongen har varit ganska eniga när det gäller vilka lag som ska slåss om tät- och slutspelsplatser respektive vilka som hamnar längre ner i tabellen. Är det något som förvånat dig?
– Jag har inte sett så många av tipsen som är ute så det lite svårt att ha någon mening om det.

-Nu väntar Önnered i premiären. Vad förväntar du dig framför allt för matchbild och vad ska man särskilt se upp med när Önnered står på andra sidan?
– Det är alltid extra spännande i en seriepremiär för det tar ofta lite tid att komma igång som lag, men Önnered har ett gäng som älskar att löpa snabbt i kontringar och på avkast. Samarbetet är också bra med mitt-6. Tommy Atterhäll fick ifjol ihop ett gäng som slogs för sitt lag. I år tycker jag att de har ännu bättre bredd och utifrån träningsmatcherna spelar de också med ett högre tempo.

-Ni fick ställa in den sista planerade träningsmatchen. Har det påverkar förberedelserna något särskilt inför premiären?
– Sett i efterhand så tror jag att det var bra för oss. Spelarna har samlat lite överskott och energi och vi har fått träna bra denna vecka in mot matchen.

Bengt Andersson

 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com