Wremer och Åsheim förlänger med IFK Skövde

IFK Skövde HK har skrivit nya kontrakt med veteranen Rasmus Wremer och målvakten Håvard Åsheim. Rasmus har förlängt med säsongen 2020-21 och Håvard med 1+1-kontrakt.

37-årige Rasmus Wremer toppar IFK Skövdestatistiken på ett imponerade sätt. Han har gjort 428 elitseriematcher, 58 slutspels- och 29 Europacupmatcher samt 1 761 elitseriemål, 208 slutspel- och 122 Europacupmål.

-Det är fortfarande hur kul som helst att vara med och jag tvekade inte att förlänga kontraktet, säger Rasmus.

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström är väldigt glad för att Rasmus spelar ytterligare en säsong och konstaterar att han är klassisk ”kulturbärare” med ett enormt hjärta för klubben och staden Skövde.

-Rasmus är klubbens meste målgörare genom alla tider och en stor profil på många sätt. Han är inte bara viktig på planen utan även utanför, säger Nyström.

Håvard beredd på ytterligare steg

Håvard Åsheim kom till IFK Skövde inför säsongen 2018-19 från norska elitklubben Haslum.

-Det känns väldigt roligt att ha skrivit ett nytt kontrakt med IFK Skövde, säger den 25-årige målvakten och fortsätter:

-Jag trivs väldigt bra här och har ”blivit glad” i alla runt klubben. Tror och hoppas att jag kan ta nya kliv som handbollsspelare och har stor lust att kunna vara och kämpa om ett SM-guld.

Ulf Nyström tycker också att det är väldigt glädjande att Håvard förlängt sitt avtal.

-Håvard har blivit en härlig injektion på många sätt i föreningen sedan han kom hit och då inte bara genom sitt sätt att spela handboll.

Sportchefen tror och hoppas att genom ett utvecklat samarbete med målvaktstränaren Thomas Forsberg kan Håvard ta ytterligare steg i sin utveckling framöver.

-Dessutom har Håvard tillsammans med Fabian Norsten visat sig vara ett härligt målvaktspar, säger Ulf Nyström.

Text: Bengt Andersson  Foto: Viktor Ljungström och Hans Petter Wille

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com