Regeringen öppnar för 300 på läktarna

Från den 1 november kommer det att bli tillåtet med 300 personer på läktarna vid idrottsevenemang.

-Det är ett positivt besked i rätt riktning, säger IFK Skövdes klubbchef Erik Sackari.

Regeringen gav på torsdagseftermiddagen besked om att det blir möjlighet till publik på arenorna. Det blir inte 500 åskådare som var det tidigare förslaget, utan gränsen sätts vid 300. Inga ståplatser tillåts utan alla måste sitta ned.

Förberedelser klara

IFK Skövde HK har länge förberett att i Arena Skövde kunna ta emot fler åskådare än de 50 som just nu är tillåtna.

Erik Sackari säger att klubben nu är redo.

-Det här ger oss ju chans att visa upp oss för fler av våra supportrar och samarbetspartner. Spelarna gläds förstås också över att det kan bli bättre tryck på läktarna.

IFK Skövde följer vad myndigheter och ansvariga inom svensk handboll säger för framtiden.

Kan justeras

-Det sägs att siffran kan justeras beroende på  säkerheten fungerar. Vi är beredda på eventuella nya besked. Givetvis kommer vi att ha full fokus på att säkerhetsarbetet ska fungera perfekt, säger klubbchefen.

Idrottsminister Amanda Lind påpekade att minst en meters avstånd till varandra gäller och att  det ska skapas förutsättningar att hålla det avståndet under arrangemangen. Två personer i samma sällskap får sitta tillsammans.

Statsminister Stefan Löfvén var tydlig på presskonferensen med att idrottsrörelsen måste hålla sig till reglerna, så att smittspridningen inte ökar.

IFK:s nästa hemmamatch är mot OV Helsingborg den 28 oktober. Då gäller alltså fortfarande att bara 50 personer får tillträde. Första matchen med 300 åskådare blir den 16 november mot Lugi.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström