Andra raka förlusten för IFK

IFK Skövde är inne i en riktigt jobbig period. På måndagskvällen kom den andra raka förlusten mot lag från det nedre skitet av tabellen. Redbergslids IK kunde vinna sin första match hemma i Lundenhallen. Efter dramatik i slutminuterna blev det till slut 27-25 (12-8).

-Ja, det blev en ny tung förlust och vi kan konstatera att vi är inne i en period där det är trögt, sammanfattade IFK-tränaren Henrik Signell.

IFK-tränaren konstaterade också att det är mycket som går emot just nu.

-Alla var sugna på revansch och då blev det onödigt stressigt. Vi blandar och ger och är inte tillräckligt stabila. Vi skapar ändå många bra lägen. Förhoppningsfullt vänder det snart för vi vet att det finns kapacitet.

Tung första halvlek

IFK var i ledningen vid ett tillfälle (5-4) – annars var det en första halvlek i riktig motvind. Adam Krantz i hemmamålet var förstås mycket bra och tog det mesta.

-Jag fick skotten där jag är bra, summerade RIK-målvakten själv insatsen efter de första 30 minuterna.

6-1 gav hopp

IFK gjorde alltså bara åtta mål i första halvlek. På mindre än sju minuter efter paus blev det dock fart på målgörandet och 6-1 i mål förde IFK till en tvåmålsledning (15-13).  RIK och inte minst Krantz kom dock igen. Efter 16-16 vid 40 spelade minuter gjorde hemmalaget ett nytt ryck till fyramålsledning. Med fyra minuter kvar var RIK-ledning bara ett mål och hopp om poäng fanns både vid ställningen 24-24 och 26-25. Någon chans till kvittering fick dock inte IFK då domarna tillät att hemmalaget hade bollen i långt över en minut och tiden rann ut.

Trögt

Det går inte att blunda för att IFK har det svårt just nu. Skyttet i framför allt första halvlek var direkt svagt och tio skott från nio meter gav inte ett enda mål.

-Vi är en grupp som vinner tillsammans och förlorar tillsammans. Vi vet också att laget har hög nivå, säger “Sigge” Signell och ser ändå framåt.

Ingen skugga ska falla över Håvard Åsheim i målet som åter hade över 40 i räddningsprocent. Bland ljuspunkterna var också Fredrik Mossestad(bilden) som gjorde sex mål, vilket är hans bästa notering i ligan. Jack Thurin var tillbaka efter sin stukade fot senast och var målbäst.

RIK:s första

Det var första gången sedan hösten 2018 som IFK förlorade mot RIK. Förutom Adam Krantz i mål ska givetvis tiomålskytten Tobias Johansson ta åt sig äran lite extra.

Målgörare:

Redbergslid IK: Tobis Johansson 10, Oliver Widmark 4, Ludvig Högberg 3, Oskar Joelsson 3, Eric Schefvert 3, Oskar Ysander 2 samt Elliot Stenmalm och Mario Lipovac ett vardera

IFK Skövde HK: Jack Thurin 7, Fredrik Mossestad 6, Dan Beck-Hansen 3, Kristian Svensson 2, Matias Helt Jepsen 2, Herman Dyberg 1, Victor Ljungquist 1, Rasmus Wremer 1, Kristian Stranden 1 och Jesper Jensen 1.

Text: Bengt Andersson  Foto: Viktor Ljungström