Anton Claesson ny fystränare i IFK Skövde HK

IFK Skövde HK har gjort klart med Anton Claesson som ny fystränare. Anton har gedigna kunskaper och erfarenheter och har redan startat sin verksamhet.

-Det känns jättestimulerande att ta sig an den här uppgiften, säger 32-åringen som kommer att bo kvar i Eskilstuna och pendla ett antal gånger i månaden.

Anton har i tidigare varit aktiv i som fystränare i Eskilstuna Guif under de senaste tio åren. För elitlaget var han fystränare till och med säsongen 2019-20. Parallellt med detta har han det senaste året även varit fysansvarig för Montenegros herrlandslag.

Som spelare i Guif blev det en del SM-framgångar i junioråldern och tre år i ligan med ett SM-silver 2009 som främsta merit.

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström är mycket nöjd att Anton valt att ansluta till IFK Skövde nästa säsong.

-Han kommer att passa väldigt väl in i vår organisation med de tankar vi nu arbetar efter, kommenterar Ulf Nyström.

Sommarprogram väntar

Anton ser fram mot den nya uppgiften.

-Jag har mycket positiva känslor både när det gäller ledare, spelare och hela organisationen. Känner också att samarbetet med IFK:s medicinska team kommer att bli väldigt bra, säger Anton som kör tester och övningar med truppen sista veckan före uppehållet med den kollektiva träningen.

-Varje spelare kommer sedan att få ett individuellt anpassat sommarprogram så att alla ska komma väl förberedda när det drar igång igen i slutet av juli, säger den nye fystränaren.

Text: Bengt Andersson   Foto: Marcus Dahl