Blå torget – nyhet med mersmak

IFK Skövdes nyhet från förra säsongen med publikmöten på Blå torget, har även denna säsongen fortsatt med succé. Många väljer att komma i god tid till matcherna för att träffas, ta en kaffe eller en öl, och prata handboll med vänner och bekanta. Foajén på andra våning ställs om inför matcherna och där har nu de kiosker som tidigare fanns inne i arenan flyttats ut tillsammans med en bar där det serveras smårätter och olika drycker.

-Vi är väldigt nöjda med Blå torget och det märks att vår publik är det också. Tidigare kom folk senare och rusade snabbt in i hallen. Nu kommer många en timma innan match för att hinna sitta ner och umgås, säger IFK:s evenemangsansvarige, Marcus Dahl.

Han kan också konstatera att det nu finns flera möjligheter för grupper (företag som privata) och föreningar som vill träffas och äta en bit mat innan matcherna. Detta måste förbeställas och det finns möjlighet att sitta ner såväl på den s k Vippen (ofta fullsatt) och i loungen inne i hallen där det tidigare fanns en kiosk med kafeteria som nu alltså finns ute på Blå torget.

-Vi har också möjlighet att erbjuda rum för dem som vill ha möten eller sammankomster före matcherna. Det kan vi på kansliet hjälpa till att arrangera, säger Marcus Dahl.

Att det nya konceptet blivit en succé betyder inte att IFK känner sig nöjd. Planer på fler aktiviteter och arrangemang är i full gång. Denna säsongen har besökarna fått möjlighet att boka julbord, höra trubadur och mötas av besök av intressanta personer och organisationer. Idéerna för framtiden är många och de som kommer i god tid till matcherna möts av fler överraskningar under våren.

Detta kan du vänta dig på de olika mötesplatserna:

VIP
IFK:s partner och VIP-restaurang. Buffé från Mattias Catering ingår i VIP-biljetten och i halvtid bjuds det fika och korv med bröd. Sittplats på balkongen alternativt ordinarie läktare. Innan match blir det träff med båda lagens tränare. Restaurangen har fullständiga rättigheter.

Lounge 2020
Loungen vid planens kortsida har plats för cirka 50 personer. I priset ingår sittplatsbiljett samt varmrätt. Någon ur ledarstaben kommer för att ge information inför matchen.

Blå torget
Här träffas att #blåkamrater innan match. Blå torget innehåller två större kiosker med bakverk, korv, godis och mycket mer. I baren finns sallad, baguetter och drycker. Här förekommer aktiviteter av olika slag liksom möten och information från organisationer och samarbetspartner.