Dan söker större publikstöd

Den store dansken Dan Beck-Hansen har blivit en viktig kugge i IFK Skövde handbolls lagmaskineri. När serien startades igen efter EM-uppehållet, har han visat storform, gjort tio mål på två matcher och varit en bjässe i mittförsvaret.

-Det känns bra. Jag behövde det månadslånga uppehållet och känner mig i god form nu, säger Dan som inte bara trivs på handbollsplanen i Skövde utan också har acklimatiserat sig totalt i Skövde.

Med sambon Karina och tiomånaders Malte har familjen hittat en perfekt miljö med flera lagkamrater i liknande familjesituation.

Stortrivs
-Vi stortrivs och tycker det är mycket bra i Skövde. Här bor till exempel alla spelare på orten och vi kan träffas på fritiden. Så var det inte med mitt lag hemma i Danmark. Våra barn kan träffas och vi kan umgås familjevis.

När Dan och Karina beslutade sig för att flytta till Skövde var det för att göra en förändring i livet. Det har utfallit precis så väl som parat hoppats på.

Hittat spelupplägget
-Jag har dessutom funnit mig väl tillrätta i laget och med mitt spel, säger Dan och berättar att han i samarbete med tränaren Jonas Wille hittat ett bra sätt att utnyttja den stora mittsexans spetskompetens i försvarsarbetet.

-Vi kan varva försvaret i mitten med antingen två stora, Rex Blom och jag, eller att jag spelar tillsammans med Adam Samuelsson med ett helt annat försvarsarbete, förklarar han.

Firade 30-årsdagen
I söndags fyllde Dan Beck-Hansen 30 år och firade med att göra en stormatch av det gastkramande slaget borta mot Lugi. Nu är det ligans bottenlag, Varberg, som kommer på besök i Arena Skövde på torsdag kväll.

Varberg kan överraska
-Det är givetvis en match vi ska vinna men det finns inga matcher som avgörs på papperet. Vi kommer inte att tro att det blir en enkel match. Jag har erfarenhet från Danmark om bottenlag som tar chansen och kan klara topplagen. Dom har allt att vinna.

Dan Beck-Hansen har inte bara blivit väl mottagen av lagkamrater och deras familjer. Även Skövdepubliken har gett honom stöd och uppmuntran.

Mer tjut från läktaren
-Jag kunde däremot önska lite mer entusiasm från publiken under hela matcherna. Det betyder väldigt mycket för oss med stöd från läktaren. Det vore härligt om publiken visade mer känslor matchen igenom så det blev större tryck från läktaren, säger Dan och menar att det handlar om en tvåvägskommunikation. Publiken ställer krav på sitt lag – då kan ju laget också ställa krav på publiken….

Text: Annika Andersson Foto: Viktor Ljungström – Hans Petter Wille