Edvin och Hugo utlånas till Torslanda

IFK Skövdespelarna Edvin Gustavsson och Hugo Stuivers utlånas till den allsvenska klubben Torslanda HK den kommande säsongen.

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström kommenterar att niometersspelaren Edvin och mittsexan Hugo får chans i ny miljö.

-Det blir intressant att se både Edvin och Hugo i den allsvenska miljön under den kommande säsongen. Det finns egentligen bara vinnare i det här samarbetet. Såväl Edvin som Hugo får vara, verka och inte minst spela på en högre matchnivå – men det är även så klart positivt både för Torslanda och oss själva, säger Ulf Nyström.

Utlåningen är alltså på ett år och IFK har möjligheten att ta ”hem” killarna igen under säsongen om det finns behov.

Taggade

21-årige Edvin Gustavsson är glad över den här lösningen.

-Att få miljöombyte när det gäller både stad och förening känns helt rätt just nu, säger Edvin som ska kombinera handbollen med att gå tekniskt basår på Chalmers.

Edvin ser fram mot att få ny roll på planen och har fått mycket god kontakt med nya klubben.

-Torslanda HK har en väldigt bred verksamhet och det känns lätt att trivas med nya lagkamrater och ledare.

Hugo Stuivers – som fyllde 19 i januari – ser fram mot att få möjlighet att utvecklas vidare i en ny miljö.

-Jag är taggad för att ta nästa steg. Att få spela i Allsvenskan känns spännande och bra i det här läget, säger Hugo som tog studenten i våras och berättar att klubben ska ordna ett jobb i kombination med handbollsspelet i Torslanda.

Edvin har fem och Hugo tre matcher registrerade i Handbollsligan för IFK Skövde. Båda har spelat i IFK sedan pojkåren även om Edvin har HP Skövde som moderklubb.

Satsning i Torslanda

Torslanda HK gör en ordentlig satsning inför säsongen. Utöver Edvin har niometersspelarna Carl Lindqvist och Alexander Henriksson värvats liksom målvakterna Rex Radermacher och Jonas Åberg.

Text: Bengt Andersson   Foto: Viktor Ljungström