Fabians rehab går åt rätt håll

IFK Skövde har som bekant fått klara sig utan sin målvakt Fabian Norsten under inledningen av den här säsongen. Rehabiliteringen efter den meniskskada han ådrog sig i somras går dock åt rätt håll.

-Det är givetvis extremt tråkigt att inte kunna vara med nu när seriespelet kommit igång, säger Fabian som hade en succéfylld första säsong med IFK Skövde.

Under en träning i somras hände det ödesdigra. En skada på en av meniskerna i knäleden krävde operation och lång rehabiliteringsperiod.

-Det går ändå åt rätt håll och om det fortsätter så här räknar jag med att kunna testa handbollsträning om någon månad. Kanske kan man vara tillbaka om cirka sex-åtta veckor, säger 20-åringen förhoppningsfullt.

Fabian jobbar med IFK:s medicinska team och framför allt Annelie Hallqvist.

-Rehabiliteringen går bra, men denna typ av skada och operation innebär en lång läknings- och träningsperiod, säger fysioterapeut Annelie Hallqvist och berättar att närmaste perioden fortsätter rehabiliteringen enligt plan.

-Tester och utvärdering av träningen och knäts status, tillsammans med opererande läkares bedömning, avgör när det är dags för handbollsspel igen, säger Annelie.

Skadefri länge

För Fabian var detta första skadan som senior.

-För fyra år sedan fick jag problem med baksida lår och var borta ett halvår. Sedan har jag varit skadefri och hoppas förstås när allt är läkt att jag nu fått min dos av frånvaro , säger Fabian som passar på att berömma sin målvaktskollega Håvard Åsheim.

-Håvard har varit bra och bakåt har det ju också funkat fint. Men usch vad pirrigt det är att titta på! Jag brukar aldrig vara nervös när jag spelar, men att sitta vid sidan är fruktansvärt jobbigt. Matchen mot Hallby senast var ruskigt påfrestande…

Text: Bengt Andersson   Foto: Viktor Ljungström