Fina insatser av båda IFK-lagen i helgens USM

I USM steg 1 har två IFK-lag denna helg varit i farten i P 16-klassen . IFK Skövde HK 1 gästade Skåre i Karlstad och vann båda sina matcher övertygande. För IFK Skövde HK 2, som är ett rent P 15-lag, blev det som väntat svårare inledningsvis, men en imponerande seger i sista matchen. Båda lagen därmed klara för steg 3.

P 04-laget – som ses på bilden ovan – vann först mot värdklubben Skåre med 36-18 och följde upp med en lika stor seger. Mot RIK skrevs siffrorna till 39-21.

-Alla i vårt lag har varit med och bidraget på ett positivt sätt, säger Peter Brodow, en av ledarna.

Det var bara tre lag i gruppen i Karlstad medan IFK Skövde HK 2 fick spela tre matcher då gruppen i Hjo med Guldkroken som värd innehöll fyra lag. IFK-killarna mötte först IF Kristianstad 1 och där blev det förlust med stora siffror, 15-41.

Mot Vinslövs HK på söndagen  kom grabbarna igen och spelade 20-20. I den avslutande matchen mot Guldkroken gjorde de blåvita grabbarna en fin insats och vann med 20-18. Därmed blev det en andraplats och liksom P 16-laget är nu även laget med de yngre spelare klart för steg 3 som avgörs 16-17 januari.