Full fart även på uteträning

I Handbollsligan är det speluppehåll just nu på grund av landskamper. Träningen pågår givetvis för fullt för elitlaget, men med hänsyn till nya restriktioner på grund av covid -19 är upplägget lite annorlunda.

-Vi får givetvis anpassa oss efter de grundförutsättningar som gäller nu. Det handlar om att tänka nytt och göra det bästa av situationen, säger IFK:s fystränare Anton Claesson

Det betyder bland annat att det nu inte görs några gympass på STC utan spelarna är hänvisade till gymmet i Arenan. Skärpta regler gäller också på så sätt att ingen samvaro sker i omklädningsrummet, alla byter om och duschar hemma. Egna kläder gäller också till alla träningar.

Bra fysisk status

En del övningar kan också köras utomhus. Så var fallet häromdagen då de spelare som var tillgängliga körde ett förmiddagspass under ledning av Anton uppe på Billingen.

Det har nu gått ett antal månader sedan Anton tillträdde som fystränare.

-Dina reaktioner så här långt?

-Det här är ett gäng professionella killar som alltid ger 100 procent. Vi har koll på den fysiska statusen och det känns jättebra.

Anton gillar också den mentalitet som finns i gruppen. Han känner sig även trygg med var truppen befinner sig.

-Alla vill mer för att bli bättre och jobbar varje dag till 100 procent. Det finns en hunger att alla vill göra mer för att ta ytterligare steg, konstaterar Anton Claesson med glädje.

Text och foto: Bengt Andersson