Herman tillsammans med Victor och Jesper i blågult

19-årige vänstersexan Herman Dyberg är en av tre debuterar i svenska U 20-landslaget i november. Det framgår när det unga landslaget presenterades på fredagen inför ett dubbelmöte med Danmark den 5-8 november.  Dyberg som tagit en permanent plats i IFK:s A-trupp inför denna säsong har fått mycket speltid och gjort stora framsteg.

-Så klart jag tycker att det här är väldigt roligt. Förbundskapten Dennis Sandberg ringde mej i onsdags och givetvis svarade jag ja på frågan om jag ville, säger Herman.

19-åringen kommer från Falköping och blev IFK:are när han började på handbollsgymnasiet i Skövde för tre år sedan. I våras fick han nytt elitkontrakt med IFK. Han har under hela sin handbollskarriär arbetat på att bli en tvåvägsspelare och vet att det är något som krävs för den som vill utvecklas.

-Jag har alltid tyckt att det är roligt och viktigt att spela både i anfall och försvar och ser fram mot att fortsätta med det, säger Herman.

IFK:s tränare Henrik Signell är mycket glad över att Herman får chansen att spela i landslaget:

-Han är väl värd denna framgång. Herman har haft en jättefin utveckling. Han är en driven person som vill utvecklas och alltid ger hundra procent. Herman kommer ha många fina handbollsår framför sig, säger IFK-tränaren.

Även Victor och Jesper i truppen

Herman Dyberg blir inte ensam IFK-spelare i landslagstruppen som den 5-8 åker till Kode i Danmark för att möta det danska U20-landslaget. I truppen finns också mittsexan Jesper Jensen och mittsexan Victor Ljungquist. Båda har tidigare varit med i sådana här sammanhang.

Truppen mot Danmark

Målvakter:Kristian Zetterlund, Redbergslids IK, 23 U-landskamper/1 mål,
Simon Möller, IK Sävehof, 16/0. Vänstersex: Sebastian Spante, IK Sävehof, 10/17,
Herman Dyberg, IFK Skövde, debutant. Mittsex: Johan Palm, OV Helsingborg, 17/14,
Jesper Jensen, IFK Skövde, 10/6. Högersex: Isak Persson, Lugi HF, 20/54, Albin Selin, IFK Kristianstad, debutant. Vänsternio: Oskar Joelsson, Redbergslids IK, 17/15, Eric Johansson, Eskilstuna Guif, 10/39. Mittnio: Ludvig Hallbäck, Ystads IF, 17/132, William Andersson Moberg, Alingsås,  HK, 17/48, Viktor Ljungquist, IFK Skövde, 15/40, Casper Käll, Lugi HF, 9/15. Högernio: Emil Berlin, IK Sävehof, 17/28, Hugo Sivertsson, HK Drott Halmstad, debutant.

Text: Annika Andersson Foto: Viktor Ljungström