HK-förlust i toppmötet med Warta

Åtta mål av Viktor Ljungkvist (bilden) räckte inte för HK Skövde i lördagens toppmöte på bortaplan i div II västra mot HP Warta. Göteborgslaget vann en match som svängde mycket fram och tillbaka med 28-25 (18-15).

Inför matchen låg Warta och HK Skövde på samma poäng, ett poäng efter serieledande Sörhaga som hade en match mer spelad. Resultatet betydde alltså att Warta nu går upp i tabelltoppen.

HK-ledaren Mats Ljungkvist var missnöjd efter matchen.

-Det blev  många misstag och allt för många som inte levererar. Vi var helt enkelt inte tillräckligt bra och det är givetvis trist när vi hade chans att gå som serieetta.

En bra period

I första halvlek följdes lagen åt och turades i princip om att göra mål. Warta kunde dock gå till pausledning med två måls övertag.

Hemmalaget ökade på i andra halvlekens inledning, men sedan kom en stark Skövdeperiod. Underläge med 16-19 vändes till en ledning med 23-30.

-Det är egentligen denna korta period som var den enda som var bra under hela matchen, säger Mats Ljungkvist.

Warta gav sig inte och kunde åter kvittera. HK ledde med 25-24 när matchen närmade sig sitt slut, men sedan blev det inga fler bortamål. Istället kunde Warta göra de sista fyra målen.

HK:s målgörare: Viktor Ljungkvist 8, Erik Sääf 5, Hugo Stuivers 3, Daniel Björk 2, Jesper Jensen 2, William Elovsson 2, Henrik Dyberg 2 och Henrik Reisen 1.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström