IFK-ordföranden om konsekvenser av publikfri avslutning

IFK Skövde HK har gjort en ny strålande säsong i Handbollsligan. Den med stor förväntan avslutande seriematchen mot IFK Kristianstad måste spelas utan publik och förutsättningarna inför slutspel är oklara. Detta får naturligtvis  ekonomiska konsekvenser för föreningen men storleken kan man ännu inte bedöma. Glädjande så har många IFK-vänner hört av sig och vill supporta och stötta föreningen. Den möjligheten med så kallade ”Soffbiljetter” har många redan utnyttjat genom att swisha valfritt belopp (se särskild artikel ”Soffbiljetter” här på hemsidan).

Bra dialog

IFK Handbolls ordförande Per Andersson gläds åt det engagemang och den förståelse som finns bland supporters och anhängare. Han vill  också ge lugnande besked beträffande ekonomin.

-Det är viktigt att påpeka att vi inte har tagit med slutspel i budget för årets drift av föreningen. Vi ser heller inte någon oro för kommande säsong, säger Per Andersson och berättar att det förs en bra dialog med sponsorerna.

-Även om flera av våra partner drabbas hårt av konsekvenser som följd av coronaviruset  finns det en vilja att fortsätta stötta oss.

Sportsligt kanonår

Att säsongen 2019-20 sportsligt är strålande kan konstateras inför serieavslutningen. Efter 31 omgångar har IFK 46 poäng, vilket är tre mer än förra succésäsongen. På de 18 senaste matcherna har det blivit 17 segrar och en oavgjord!

Matchen mot Kristianstad gäller placeringar högt i tabellen och det blir alltså som sämst en fjärdeplats. Synd bara att den förväntade publikfesten inte blir av denna gång…

-Men hälsan för oss alla måste gå före allt så vi måsta alla hjälpas åt. För IFK:s del är det inget svårt val, säger IFK-ordföranden.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström