IFK Skövde lånar målvakt av HK Malmö

IFK Skövde har kommit överens med HK Malmös tredjemålvakt Erik Helgsten om ett lån fram till jul. Detta med anledning av att det dröjer något längre än vad som först väntades innan Fabian Norsten kan vara tillbaka efter sin skada.

-Det känns som en fin lösning för alla parter. Vifår in en kortsiktig ersättare till Fabian, men bra även för Erik själv och även för Malmö. säger IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström.

Erik Helgsten själv ser fram mot att få komma till Skövde.

-Det känns hur bra som helst. Jag ser det som en bra möjlighet att få utvecklas vidare i en mycket bra klubb, säger 22-åringen.

Många matcher i höst

IFK:s sportchef påpekar att det väntar en lång höst med många matcher.

-Håvard har varit skadad och opererad under våren. Det innebär att han fullt naturligt inte är helt 100 tillbaka än även om det sett väldigt bra ut i träningsmatcherna. Dock vill vi undvika överbelastning av honom och känner att vi med Erik får ett bra komplement.

Elias Karlsson har varit med nu under drygt tre månader och har gjort jättefina framsteg.

-Vardagen är dock liknande som för Håvard. Det är många matcher i flera lag och vi vill undvika överbelastning och se till att Elias får fortsätta utvecklas hos oss i lugn och ro. Säger Ulf Nyström.

Bakom toppmålvakter

Erik Helgsten har IFK Malmö som moderklubb och finns i HK Malmös sedan fyra säsonger tillbaka. Han ses nu som tredjemålvakt bakom Dan Beutler och Anton Hellberg.

-Det är naturligt att det inte blir så mycket speltid när man har några av de allra bästa målvakterna i samma lag. Att nu få chans att utvecklas i en ny miljö ser jag verkligen fram mot. Jag har nu full fokus på IFK Skövde, säger Erik.

Text: Bengt Andersson