IFK:s elittrupp återsamlad

Nu är IFK Skövdes elittrupp på plats och på onsdagseftermiddagen återupptogs den kollektiva träningen efter en månads enskilda övningar. IFK:s nye tränare Henrik Signell (bilden) har sett fram mot att få komma igång med träningen och väntar nu på att det ska bli dags för handbollsträning fullt ut.

-Det har varit en frustrerande period där inget varit sig likt men nu får vi träna fullt ut och det ska bli härligt att komma igång, sa Signell vid den pressträff som hölls inför den första samlingen av truppen.

-Jag tycker att vi har en mycket stark trupp där det finns en bra bredd både av äldre erfarna och yngre lovande spelare samtidigt som vi har teknik, taktik och egentligen en helt perfekt trupp. Nu ska vi tillsammans arbeta för att spela oss samman.

Säsongen inleds med ett fyradagars läger på hemmaplan där teori och praktik kommer att varvas och efter det finns det planer på minst en handfull träningsmatcher.

Kompetent ledarstab
Sportchef Ulf Nyström konstaterade att den pågående pandemin gör att alla planer på träningsmatcher inte är klara och att det finns planer för ytterligare träningsmatcher. Han passade också på att konstatera att klubben är väl rustad med sin ledarstab. Den sista pusselbiten, den nye fystränaren Anton Claesson, kompletterar gruppen med medical team, Annelie Hallqvist, Stefan Gustavsson, Mile Bergwall, målvaktstränaren Thomas Forsberg och biträdande tränaren Mats Ljungqvist.

-Det är en mycket kompetent grupp som våra spelare kommer att få till sin hjälp under säsongen, säger Nyström.

Nye fystränaren Anton Claesson var förstås på plats när IFK samlades igen. I bakgrunden Mats Ljungkvist och Henrik Signell.

Oklar framtid
Frågan om när serien kommer igång är fortfarande inte klar. Klubbchef Erik Zackari kunde konstatera att beslut inte kommer kunna fattas förrän Handbollsligans årsmöte 21-22 augusti.

-Vi är ett av många lag i ligan som inte vill starta serien den 11 september om det inte då är tillåtet med i varje fall en viss mängd publik. Om det till exempel blir möjligt att få spela inför 500 personer finns en klar plan hur det skulle kunna lösas här i Arena Skövde, konstaterade han.

Första träffen med laget efter sommaruppehållet innehöll förstås en hel del information men efter en stund kom den efterlängtade möjligheten att åter få känna på handbollen. På plats fanns också lagets enda nyförvärv för säsongen, högersexan Fredrik Mosstestad, som syntes trivas bra med sina nya lagkamrater.

Text: Annika Andersson            Foto: Viktor Ljungström