Inför IFK Skövde – Hammarby IF

Efter lite julledighet och några veckors träning är det dags för IFK Skövde att spela match igen. Nu väntar det allsvenska topplaget Hammarby Handboll och på torsdag blir det möte med den norska elitkollegan Halden – en match som spelas i Strömstad.

-Vi har valt att möta lag som inte spelar i Handbollsligan och som vi möter i seriesammanhang, säger IFK-tränaren Jonas Wille.

Hammarby har givetvis en ambition att snabbt komma tillbaka till Handbollsligan. Just nu ligger laget på andra plats i Allsvenskan  efter ledande Aranäs. Den meriterade ledarstaben med Patrik Fahlgren och Kalle Matsson i spetsen har en trupp blandad med erfarenhet och unga lovande talanger. Rutinerade spelare som Martin Dolk och Gunnar Pettersson betyder förstås mycket i kampen om att komma tillbaka till finrummet i svensk handboll.

 

IFK Ystad i första seriematchen
Efter EM drar Handbollsligan igång igen. För IFK:s del inleds seriespelet 2020 med möte hemma mot IFK Ystad onsdagen den 29 januari kl 19.00.

-Vår målsättning att komma bland de fyra främsta står fast, säger Jonas Wille som tror att Malmö, Alingsås och IFK Kristianstad även fortsättningsvis kommer att tillhöra ligans toppskikt.

-Sedan vet vi från förra året och det går att gå riktigt långt i slutspel även för lag som kommer längre ner i sluttabellen. Vi hoppas givetvis att vara med långt fram i maj, säger IFK-tränaren.

Se matchen via Solidsport (kostnad 69:-), IFK Skövde – Hammarby IF webbsändning

Matchprogram