Jack Thurin förlänger kontraktet två år

Jack Thurin har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med IFK Skövde. Den landslagsmeriterade högernian blir alltså kvar i sin blåvita moderklubb till och med säsongen 2022-23.

-Jag är jättenöjd med att vi har det här klart redan nu. Jag trivs fantastiskt bra med laget, ledarstaben och allt omkring i klubben, säger 21-åringen.

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström är givetvis mycket glad över det nya kontraktet.

-Naturligtvis är det glädjande, men också starkt tycker jag, att vi lyckas behålla Jack i Skövde ytterligare en tid, säger sportchefen och fortsätter:

– Jack har under den här märkliga hösten tagit ytterligare några steg framåt i sin utveckling. Det är glädjande inte bara för honom själv utan även för klubben och svensk handboll skulle jag vilja säga.

Ingen brådska

Jack undertecknade kontraktet efter söndagens segermatch mot Aranäs där han själv gjorde nio av de 24 målen.

Att det har funnits intresse för IFK:s duktige högernia är förstås givet. Jack säger sig dock inte ha någon brådska att flytta utomlands.

-Jag stressar inte och ser att jag kan utvecklas allra bäst i den här miljön.

Jack kommer från de egna IFK Skövde-leden och debuterade i A-laget så tidigt regelverket tillät som 17-åring. Det har sedan dess blivit 140 elitmatcher och 530 mål samt sju slutspelsmatcher med 24 fullträffar.

Denna säsong har han gjort 99 mål och ligger femma i Handbollsligans skytteliga.

Landslagsaktuell

I landslagssammanhang har Jack tio A-landskamper och 17 mål. Han ingår i den bruttotrupp som förbundskapten Glenn Solberg tog ut inför stundande VM och tillhör reserverna på hemmaplan.

-Jag håller förstås igång fysiken om det skulle bli aktuellt att bli inkallad, säger Jack som annars ser fram mot lite spelledighet.

-Man har ju alltid lite krämpor att sköta om. En period med fysik- och rehabträning känns bra just nu, säger Jack.

Bra blåvit dag

Sportchefen Ulf Nyström tycker att detta är en bra blåvit dag.

-Jack  är utan tvekan en spelare med framtiden för sig. Med rätt hjälp och fortsatt vägledning kommer han kunna göra fina avtryck även internationellt vad det lider.

Text: Bengt Andersson  Foto: Viktor Ljungström