Knapp IFK-förlust mot Halden

Det blev en knapp förlust för IFK Skövde i mötet med det norska elitlaget Halden Håndbold. Matchen som spelades i Strömstad på torsdagskvällen vanns av norrmännen med 29-28 (16-14).

IFK-tränaren Jonas Wille var glad att detta inte var en match där det spelades om poäng.

-Det var dålig inställning och inte godkänt – något vi alla var eniga om efteråt. Nu handlar det om revansch redan vid nästa träning, säger Jonas som är övertygad om att det blir andra takter nästa gång.

-Det blir garanterat bra när alla självransakat sig efter den här uppgiften.

Inledningsvis följdes lagen åt och efter en kvart var ställningen 6-6. I paus var Halden i ledning med två mål och fortsatte sedan att var i ledande ställning – som mest med fem bollar. Tio minuter före full tid skiljde tre mål, men IFK kröp närmare och snyggade till siffrorna och förlusten stannade alltså med ett mål.

Jack tillbaka

Jack Thurin var nu tillbaka i den blåvita tröjan efter sitt EM-äventyr. Nu blev också Jack bäste målskytt med sju mål, varav fem efter paus. Eftersom IFK spelade så sent som i tisdags fick en del spelare lite mindre speltid.

Det betydde också att Henrik Reisen på vänstersex och Isak Svarén på högersex (bilden ovan) fick chansen – Henrik gjorde fyra mål och Isak ett.

-Henrik och Isak var ljuspunkterna, säger Jonas Wille.

IFK:s målgörare: Jack Thurin 7, Kristian Jacobsen Stranden 5, Henrik Reisen 4, Richard Hanisch 4, Adam Samuelsson 2, Dan Beck-Hansen 2, Fabian Norsten, Erik Sääf, Isak Svarén och Matias Helt Jepsen 1 var.

Bildtext: Isak Svarén gjorde ett mål i matchen mot Halden. Foto: Viktor Ljungström

Text: Bengt Andersson