“Krille” fortsätter satsningen

IFK Skövdes lagkapten Kristian ”Krille” Svensson kommer att fortsätta elitsatsningen även nästa säsong. För veteranen – ”Krille fyller 39 på söndag – känns det mycket bra att det nu är klart att optionsåret kan utnyttjas..

–Den gångna säsongen fick ju ett snöpligt slut och det kommer inte att bli särskilt svårt att få vara med om ytterligare en försäsongsträning, säger IFK-profilen.

En kulturbärare

IFK:s sportchef Ulf Nyström tycker att det är glädjande på många sätt att Kristian väljer att spela en säsong till i den blåvita tröjan.

”-Krille” är en naturlig ledare, han har ”IFK-kulturen” i ryggraden och betyder fortfarande oerhört mycket för det här laget, säger Nyström och fortsätter:

-Det handlar inte bara om på banan utan även utanför. Det är inte många spelare som uppnår en ”försvarsmässig” renässans vid 38 års ålder i sin idrottskarriär.

-Det tycker jag säger en del om karaktären och sättet han ser på sitt idrottsutövande. Jag är stolt över att ha en sån spelare och ambassadör i vårt elitlag, säger Ulf Nyström.

Stora meriter

Kristian Svensson tillhör de riktigt stora IFK Skövde-lirarna. Hittills har det blivit 349  elitmatcher med 1 296 mål, dessutom 36 slutspelsmatcher med 132 mål och spel för IFK i Europacupsammanhang 25 gånger med 87 mål.

För ”Krille” var det naturligt att fortsätta elitsatsningen.

-Under de två senaste åren har vi startat en ny resa både handbolls- och föreningsmässigt. Det kan vi  förhoppningsvis bygga vidare på och att göra det med nye tränaren Henrik Signell är givetvis spännande. Det Jonas Wille och vi byggt upp tillsammans känns rätt att gå vidare med, säger IFK:s lagkapten.

Text: Bengt Andersson  Foto: Viktor Ljungström