Mats Ljungkvist i samma roll nästa säsong

Mats Ljungkvist kommer att fortsätta i sin roll som biträdande coach för IFK Skövde HK i Handbollsligan samt att ha huvudansvaret för HK Skövde i div II.

-Det känns bra att ha detta klart även om vi av förklarliga skäl ännu inte kan detaljstyra allt inför kommande säsong, säger Mats.

I de bästa av världar skulle ju slutspel för elitlaget och steg 5 i USM varit det som varit i fokus i dessa tider. Istället är det träningar under särskilda förutsättningar som gäller både för A-truppen, juniorerna och A-pojkarna.

-Vi rättar oss förstås efter vad myndigheter och vår egen läkare Mile Bergvall säger. Det betyder att det blir mycket fysiska övningar, men det är ju så det ska vara på försäsong även under normala förutsättningar.

När det gäller framtiden ser Mats ljust på läget för IFK Skövde.

-Vi har en mycket fin trupp med rätt spelartyper för att fortsätta att utvecklas. På ungdomssidan ser det också lovande ut.

Naturligtvis blir det också spännande med tränarbytet då Henrik Signell tar över efter Jonas Wille.

-Det har alla förutsättningar att bli riktigt bra och känns inspirerande att kunna ta ytterligare steg, säger Mats.

Fler roller klara

Klas Wahlström kommer att fortsätta som team manager för elitlaget. På ungdomssidan är det också klart att Fredrik Sääf blir headcoach för J-laget med Henrik Andersson som assisterande.

Text: Bengt Andersson  Foto: Viktor Ljungström