Norsk kantspelare till IFK Skövde nästa säsong

Fredrik Mossestad från norska FyllingenBergen är klar för IFK Skövde till kommande säsong. Den 26-årige högerkantspelaren och IFK Skövde har skrivit ett tvåårskontrakt. Samtidigt är det klart att Kristian Jakobsen Stranden fortsätter även säsongen 2020-21. Med tanke på att Håvard Åsheim redan förlängt blir det alltså en hel del norskt i IFK även när tränaren Jonas Wille lämnar klubben efter denna säsong.

Fredrik Mossestrand kommer att fylla luckan efter Christopher ”Totte” Hedberg som lämnar IFK för att gå till norska Elverum Håndball nästa säsong.

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström är väldigt nöjd och glad över att IFK lyckats med rekryteringen av Fredrik.

-Det är en skicklig kantspelare som också kan spela tvåa i försvaret, vilket självfallet är en klar fördel. Det är inte alla kantspelare som kan göra det i dessa dagar, säger Nyström.

Rätt tid att prova något nytt

Fredrik Mossestad har spelat hela sin karriär i FyllingenBergen. Han har erfarenhet från norska ungdomslandslag liksom Rekruttlandslaget –motsvarande svenska Ligalandslaget.

-Det känns helt rätt att prova något nytt och jag har fått väldigt goda intryck av IFK Skövde, säger Fredrik som inte minst ser fram mot att komma till en ”by där handboll är stort” – i motsats till Bergen där fotbollen dominerar.

I hela sin karriär har Fredrik varit kantspelare och trivs att spela tvåa i försvaret.

-Min styrka är fysiken och det kommer ju väl till användning i försvarsspelet.

Fredrik är sambo mede Helene. När inte handboll står på programmet ägnar han sig gärna sig åt golf,  gå på fjället och umgås med vänner.

Stranden fortsätter

Kristian Jakobsen Stranden kom ju till IFK inför detta spelår och har redan dragit på sig intresse från andra håll.

-Därför är det glädjande att det nu står klart att han stannar kontraktstiden ut i Skövde. Det är väldigt bra för bägge parter, säger Ulf Nyström och fortsätter:

-Kristian kan i lugn och ro arbeta vidare med sin individuella utveckling i samarbete med truppen samtidigt som vi säkerställer fortsatt hög nivå på vänster niopositionen.

För Kristian känns det helt rätt med fortsatt spel i Skövde.

-Jag trivs väldigt bra och efter starten med skador är det skönt att ha kommit igång ordentligt. Jag gläder mig åt en säsong till och det känns bra att fortsätta att kämpa med IFK och staden, säger Kristian som nu är uttagen till det norska Rekruttlandslaget.

Text: Bengt Andersson

Foto Mossestad: Tove Lise Mossestad  Foto Stranden: Hans Petter Wille