Nya IFK-tränaren ser redan fram mot fortsättningen…

För IFK Skövdes nye huvudtränare Henrik ”Sigge” Signell blev starten i den nya klubben annorlunda än vad som var tänkt. Av kända skäl blev det aldrig tillfälle för Henrik att avsluta uppdraget som ledare för det svenska damlandslaget. Istället kunde han inleda kontakterna med IFK tidigare än tänkt.

-Det var givetvis snöpligt slut på tiden med landslaget, men för mitt uppdrag i Skövde blev det ju faktiskt lite bonustid under våren och försommaren.

Inte minst tycker ”Sigge” att det har varit positivt att få lära känna spelare, ledare och alla i föreningen.

-Det har gett mersmak och varje träff har varit väldigt rolig och utvecklande, säger han.

Annorlunda pass

Samlingarna och träningspassen under tiden efter att matcherna tog slut har givetvis varit annorlunda.

-Inget har varit normalt. Vi har följt alla rekommendationer, har tillämpat distans och varit försiktiga i våra kollektiva övningar.

Nu är det uppehåll på gemensamma träningar och truppen träffas åter den 22 juli. Nye fystränaren Anton Claesson har skapat program som spelarna ska anpassa sig till under de här fem veckorna. (Särskild intervju med Anton kommer senare på hemsidan).

Klart är att det blir ett fyra dagar långt läger på hemmaplan när truppen samlas igen.

-Det blir praktik och teori blandat. Vi kommer att diskutera värderingar och hur vi ska verka på vår omgivning. Naturligtvis läggs det in en del trivselpass också, berättar Henrik.

Hur ser du då på det gäng du nu har ansvaret för?

-Jag är väldigt nöjd med truppen. Här finns bra spets och hög lägstanivå. Dessutom har vi många unga killar som blir ett år äldre och redan visat stor potential. Det finns en bra bredd och en konkurrenssituation jag tycker är viktig att ha i en trupp.

Vad händer efter återsamlingen och lägerdagarna?

-Allt är förstås lite ovisst i detta läge, men vi utgår från att serien startar i andra veckan av september. Förhoppningen är att vi ska kunna spela någon turnering, men vi får givetvis hela tiden anpassa oss efter det som gäller i samhället när vi närmar oss hösten.

Henrik drabbad

Henrik fick själv stå över de sista veckornas övningar före midsommar då han drabbades av covid-19.

-Det handlade om en lindrig version där mest lukt och smak påverkades. Nu är jag tillbaka fullt ut igen.

-Hur kommer då din sommar att se ut?

-Brukar åka till Kroatien, men vi kommer att hålla oss inom Sverige i år. Det lär handla om små utflykter och förhoppningsvis kunna njuta av en fin svenska sommar. Sedan vet jag ju att när vi närmar oss återstarten kommer längtan till handboll att vara stor..

Text: Bengt Andersson  Foto: Marcus Dahl