Nya rutiner kring matcherna i Handbollsligan

Med anledning av pandemin kommer nya rutiner att införas i samband med matcherna i Handbollsligan. Det betyder att spelare och ledare i truppen mot IK Sävehof på onsdag kommer att testas för covid-19..
-Vi får anpassa oss efter läget i samhället och arbeta efter det regelverk som finns, säger Mile Bergvall som är medicinskt ansvarig i covidgruppen.

Riktlinjer för testning
Inför hemmamatcher är 16 spelare och fyra ledare i den aktuella kommande laguttagningen som testas. Provtagningen utförs dagen före match i anslutning till elitlagets träning.
I princip samma rutiner gäller inför bortamatcher, men kan kompletteras med eventuellt medföljande extra ledare och busschaufför.
Domare och delegater kommer att testas men ansvara för detta själva till en början.

Svar efter 30 minuter
Testet tar cirka en minut per person att utföra och svaret kommer inom 30 minuter. Testpersonalen bär skyddsutrustning i form av munskydd, visir, förkläden och handskar. Handskar bytes mellan varje test. De två som registrerar test bär visir och handskar.

IFK:s covidgrupp
Utöver Mile Bergvall består IFK Skövdes covidgrupp av Peter Malmberg, säkerhetsansvarig, utförarna av covidtestet sjuksköterskorna Lena Axelsson och Susanna Börjesson samt som kontaktpersoner Erik Sackari och Klas Wahlström.

Bildtext: Mile Bergvall, Lena Axelsson & Peter Malmberg
Text: Bengt Andersson
Foto & video: Marcus Dahl