Nya tvåårskontrakt med tre av IFK:s nyckelspelare

IFK Skövde HK har skrivit nya tvåårskontrakt med Richard Hanisch, Matias Helt Jepsen och Fabian Norsten.

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström konstaterar att sedan 2018 har handbollspubliken i Skövde haft förmånen att i Richard Hanisch och Matias Helt Jepsen fått njuta av två stora spelare i den blåvita tröjan.

-För 18 månader sedan hade vi dessutom den stora glädjen av att kunna knyta till oss Fabian Norsten, en av de största målvaktstalangerna i svensk handboll.

Ulf Nyström fortsätter:

-Vi är nu glada och stolta över att kunna tillkännage att Matias, Rickard och Fabian valt att förlänga sina kontrakt med klubben i ytterligare två år.

IFK Skövdes fortsätter resan mot att etablera sig som ett topplag i den svenska ligan. På sikt antas då utmaningen att åter kunna spela i Europa och på allvar sikta mot den ädlaste av valörer nationellt. Då är det här tre mycket viktiga spelare.

-Därför känns det väldigt bra att ha säkrat upp dem i ytterligare två säsonger framöver, säger sportchefen.

Stora ting på gång…

Richard Hanisch är glad över att fått möjligheten att förlänga sitt avtal ytterligare två år.

-Jag och familjen trivs bra i IFK och Skövde. Tycker att vi har en spännande grupp som jag hoppas vi kan uträtta stora ting med, säger 30-årige Richard som nu rehabtränar efter den fingerskada han ådrog sig tidigare på säsongen.

Drömmer om SM-guld

Matias Helt Jepsen säger i en kommentar att han är otroligt glad för förlängningen av avtalet.

-Men familj och jag trivs bra i föreningen och i sta´n. Det var absolut första prioritet att förlänga avtalet med IFK Skövde. Jag trivs med mina lagkamrater och ledarstaben och tycker att vi har ett spännande lag som kan spela om de absoluta topplaceringarna.

-Mitt hopp och dröm är att vara med och vinna första SM-guldet till IFK, säger 32-åringen.

Bästa miljön

Även 20-årige målvakten Fabian Norsten står just nu utanför laget efter den skada han ådrog sig i somras, men hoppas snart vara spelklar igen. Fabian tycker att det är väldigt roligt att förlänga.

-Jag tror väldigt mycket på det vi gjort och det vi fortsatt gör här i IFK Skövde.  Det är en bra miljö att utvecklas i och jag känner att jag är i helt rätt klubb.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström