Nytt IFK-kontrakt för Isak Svarén

IFK Skövde har skrivit ett ettårigt elitkontrakt med Isak Svarén – en 19-åring som tagit stora kliv den senaste säsongen.

Isak är en vänsterhänt kantspelare som allt sedan starten i IFK:s handbollsskola haft handboll som sin självklara sport.

-Jag spelade fotboll fram till 14-årsåldern, men sedan har det varit full fokus på handboll. Jag har också alltid trivts bäst att spela på kanten, säger Isak som nu genom ett A-kontrakt känner sig väldigt sporrad att satsa vidare.

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström tycker att Isak är en spelare i stadig utveckling.

-Det här är en lyhörd och driven ung spelare som har mycket i sig. Det blir intressant att följa Isaks fortsatta utveckling i föreningen. Han är i en fin miljö i det avseendet, vilket redan visat sig på försäsongen, säger Nyström.

Väntar på chansen

Isak har precis tagit studenten och efter sommarjobb på ICA Maxi vet han ännu inte riktigt vad som händer vid sidan om handbollen.

-Jag ska givetvis göra allt för att vara med i konkurrensen om en plats i A-laget. Hittills har det handlat om någon träningsmatch men elitspel hägrar förstås, säger Isak som har danske högersexan Lasse Svahn som förebild.

-Sedan finns det förstås många i IFK som man alltid sett upp till och har mycket att lära av.

Text: Bengt Andersson   Foto: Marcus Dahl