Nytt tvåårskontrakt för Hampus Söderman

Hampus Söderman och IFK Skövde HK har undertecknat ett avtal som gäller för säsongerna 2020-21 och 2021-22.

-Vi är glada och nöjda med att Hampus fortsätter sin karriär i Skövdes blåvita färger, säger IFK:s sportchef Ulf Nyström.

19-årige Hampus kom till IFK:s A-trupp i höstas som ett lån från den allsvenska klubben Skånela IF. Anledningen till denna kontakt var att Hampus i Skövde går en högskoleutbildning i personaladministration, ledarskap och organisation.

Debuten i de blåvita färgerna kom i HK Skövde i en match mot GF Kroppskultur där han gjorde sex mål. Under säsongen har Hampus sedan varit en av de bärande spelarna i HK Skövde i div II, men det har också blivit en hel del inhopp i IFK i Handbollsligan. Där blev det 18 matcher och åtta mål innan det snöpliga slutet på säsongen.

Stora framsteg

Hampus tvekade aldrig att fortsätta i IFK.

-Det här känns jättebra. Här får jag stora möjligheter att utvecklas vidare och ta nya steg. Att det gått så här bra sedan jag kom hit i höstas hade jag inte kunnat tänka mig. Jag trivs jättebra i ett härligt gäng, säger Hampus.

Avtalet innebär att IFK löst ut Hampus från Skånela och nu alltså blir Skövdespelare.

-Hampus har gjort stora framsteg under den här säsongen och visat att han har framtiden för sig. Han är en härlig spelförare med ett naturligt ledarskap på banan, säger IFK:s sportchef.

Bygga på sig…

På Hampus meritlista finns några juniorlandskamper och spel med Skånela i allsvenskan. Skånela är moderklubb och spel på nio meter har alltid varit Hampus favoritposition.

-Men jag spelar förstås där tränaren vill ha mig…

I spåren av coronavirusets följder är det nu egenträning som gäller för att komma igen starkare när det blir dags igen.

-Det gäller att bygga på sig lite, säger Hampus med ett leende.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström