Nytt tvåårskontrakt med Adam

Strax före avkast vid torsdagens handbollsligamatch mellan IFK Skövde och HK Varberg undertecknade IFK:s unge veteran Adam Samuelsson, ett nytt tvåårskontrakt tillsammans med sportchef Ulf Nyström.

-Det känns bra att ha klart med ytterligare ett par år. För mig fanns det ingen tvekan att fortsätta satsningen, säger Adam som nyligen fyllt 27 år.

Sportchef Ulf Nyström ser Adam som en kulturbärare för hela föreningen och inte minst i elitlaget.

-Adam gjorde ifjol sin kanske bästa höst i den blåvita tröjan innan skadorna satte stopp. Nu är allt det åtgärdat och  han är tillbaka på banan som ett  komplement på ett fantastiskt bra sätt såväl i försvars- som i anfallsspelet. Jag är väldigt nöjd med att Adam finns med oss ytterligare två år i klubben, säger sportchefen.

Började som femåring

Adam Samuelsson började med handboll i IFK Skövde redan som femåring. Nu är han inne på sin nionde säsong i A-laget och fortsätter alltså ytterligare två år.

I somras gjorde Adam en höftoperation, men har kommit tillbaka starkt efter comebacken.

-Det känns bättre och bättre. Jag har ju fått mer speltid efterhand och det är givetvis skönt, säger mittsexan som har som högsta drömmen att vinna SM-guld med sitt IFK en dag och inte att spela proffs utomlands som många andra.

Adam började alltså i IFK:s bollskolan med pappa Mikael ”Smule” Samuelsson som ledare, en pappa som själv spelat mittsexa i IFK. Ända upp till A-pojkar var ”Smule” tränare för Adam. Efter ha spelat på lite olika positioner hamnade Adam som mittsexa och det har kanske sin givna förklaring i arvet efter pappa…

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström