Henrik Signell ny tränare i IFK Skövde HK

-Ser fram mot att bli klubbtränare igen!

Henrik Signell har skrivit ett treårskontrakt med IFK Skövde HK och tar efter denna säsong över tränarskapet efter Jonas Wille.

Henrik har i drygt fyra år varit heltidstränare för det svenska damlandslaget i handboll.

-Tiden med landslaget har varit fantastisk men jag har saknat att i vardagen leva med ett klubblag. Att få ta sig an IFK Skövde känns väldigt bra. Jag har fått mycket positiva intryck av klubben och organisationen, säger Henrik.

Rätt karaktär

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström har känt Henrik Signell i väldigt många år.

-Jag är helt säker på att Henriks karaktär gör honom till rätt person för den här gruppen av spelare. Den grund vi nu arbetat med att skapa under två år känner jag ett ansvar för att vi fortsätter arbetet med, säger sportchefen och är övertygad om att Signell tillsammans med övriga ledarstaben kommer att göra ett fint jobb.

Ulf Nyström understryker också att Henrik samlat på sig massor av erfarenhet.

-Det handlar både från sin spelarkarriär – där han var en väldigt strategisk och skicklig playmaker som jag gillade mycket – till sin tränarkarriär där han under åren upplevt mycket både på klubb- och landslagsnivå. Det har han gjort väldigt bra.

Mycket meriter

Det är en mycket meriterad handbollsprofil som kommer att ta över IFK. Som spelare gjorde han åtta säsonger under två sejourer i moderklubben IK Sävehof. Det blev också en säsong i Partille IF och två i Alingsås innan den aktiva karriären avslutades 2005 på grund av skador. Han var förste svenske spelaren som spelat för J-, U- och A-landslaget under samma säsong.

Som tränare är meritlistan kanske ännu mer imponerande. Som huvudtränare för Sävehofs damer 2012-2018 blev det inte mindre än fem SM-guld. Efter säsongen 2017-18 slutade Henrik i Sävehof för att ta sig an det svenska damlandslaget på heltid. I vår väntar EM- och OS-kval med landslaget och förhoppningen är att landslagskarriären slutar med OS-spel i sommar.

Inte bara damtränare

Även om det handlat om damlag under senare år har han även lett Sävehofs herrar på ett framgångsrikt sätt.

-På så här hög nivå spelar det ingen roll om det är herr- eller damlag. Vid byte som det som nu väntar är det nytt lag och nya spelare som gäller och jag ser fram mot att ta över IFK Skövde.

-Jonas Wille har lagt en fin grund för framtiden. Jag ska förvalta detta på bästa sätt med hopp om att vi med mitt sätt att se på handboll kan fortsätta utvecklingen, säger 44-åringen som även betonar att det ska bli trevligt att få verka i Skövde där handbollen är så stor.

Vinnarkultur

Som framgår av meriterna har Henrik lyckats vinna en hel del av det han varit med i och kring

-Det är självfallet inte någon nackdel, konstaterar IFK:s sportchef avslutningsvis.

Text: Bengt Andersson Foto: Viktor Ljungström