Rex förlänger

Rex Blom och IFK Skövde HK har skrivit ett nytt kontrakt som sträcker sig över säsongen 2020-21.

-Det var ett självklart val att fortsätta i IFK. Jag trivs väldigt bra i laget och klubben liksom med allt vid sidan om handboll, säger Rex som fyller 30 i sommar.

IFK Skövdes sportchef Ulf Nyström är glad att Rex fortsätter sitt arbete i IFK ytterligare en säsong.
-Rex har sedan han kom hit gjort ett jättejobb, främst i vårt försvar där han haft en stor roll i vårt lagbygge. Därför är det viktigt att vi kan arbeta med fortsatt kontinuitet i vårt mittförsvar även framöver, säger Nyström.

Kom från Halden
Rex kom till Skövde från norska Halden Topphåndball till säsongen 2017-18. Han har HK Tyrold som moderklubb och fortsatte sedan i IFK Tumba. Vid någon enstaka match var han utlånad till Hammarby . Det var från Tumba som Rex värvades till Halden 2015.

Nu ser Rex fram mot ett bra avslutning på seriespelet och kommande slutspel.
-Frånsett några onödiga förluster i höstas känns det bra och mot de främsta lagen har vi gjort bra ifrån oss. Det lovar ju gott och nu ska vi satsa allt på hålla oss kvar bland de fyra främsta i ligan, säger den store försvarsresen.

Handbollsparet kvar
Rex sambo Melanie Felber spelar som bekant också elithandboll. Hon är lagkapten och framgångsrik kantspelare i Skara HF och har fyra av de fem senaste månaderna varit med i månadens lag i SHE. Melanie förnyade också nyligen sitt kontrakt vilket betyder att det populära handbollsparet blir kvar i Skaraborg.

Text Bengt Andersson
Foto & Video IFK Skövde