Sigge snackar (Hallby borta 23/9)

Det blev seger för IFK Skövde även i andra omgången av Handbollsligan. Äntligen säger många efter några förluster mot Eskilstuna Guif på bortaplan. IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell var förstås nöjd men nu är det fokus på nästa match. På onsdag går färden till Jönköping och möte med  IF Hallby HK.

– De båda segermatcherna (mot Alingsås och Eskilstuna Guif) har haft två olika ansikten. Vilka erfarenheter av insatserna har ni i första hand kunnat dra?

– Ja, det stämmer! Mot Alingsås flöt anfallsspelet bra medan i matchen mot Guif gjorde våra motståndare allt för att förstöra och bryta rytmen. Det lyckades dom ganska bra med, men i gengäld spelade vi ett stabilt försvarsspel. Det blev en arbetsseger, och dom är ofta nog så sköna.

– Är det några detaljer som du tänker att ni ska jobba lite extra med för att det ska bli ännu bättre?

– Vi kommer lägga fokus på att bli ännu tydligare mot varandra, både i försvars- och anfallsspelet. Att vi håller oss till vår spelidé och det vi tar oss för gör vi till 100 procent.

Nu gäller det alltså Hallby på bortaplan – ett extra taggat Hallby kan man tänka sig efter ett par ganska snöpliga förluster i inledningen av ligan. Mot Alingsås senast ledde ju Hallby så gott som hela tiden fram till slutskedet då AHK gick ikapp och förbi.

– Ja, jag tycker Hallbyspelarna gjort imponerande prestationer även om dom inte fått några poäng med sig hittills. Det är ett lag som aldrig ger upp så vi kommer att få kämpa hårt för det även på onsdag.

-Ni möttes i en av de sista träningsmatcherna innan serien och vann ganska komfortabelt. Har den matchen någon betydelse på onsdag?

– Nja, inte direkt. Det är klart att man kan ta med sig saker från den matchen, men det gäller ju för båda lagen. Jag förväntar mig en klart jämnare match den här gången.

-I senaste matchen var förre IFK-spelaren Jesper Järlfors framträdande med många mål. Får han någon särskild bevakning på onsdag?

– Jesper är en skicklig spelare med ett bra skott, men han kan mer än det så det gäller att vi inte ger honom för stort utrymme på planen.

 -Är det några andra spelare i Hallby som det blir viktigt att ha kontroll över och var ligger styrkan i årets upplaga av Hallby?

– Jag tycker Olle Ek på mittnio är en bra spelare som styr mycket av deras anfallsspel. Det är en irrationell spelare med snabba fötter så det gäller att vi inte står på hälarna varken mot honom eller mot någon annan för den delen. Jag skulle säga att deras lagmoral är deras stora styrka.

-Finns det något nytt att säga om skadeläget i din trupp så här någon dag före nästa match?

– Både Richard Hanisch och Matias Helt Jepsens rehabilitering har gått som förväntat och våra sjukgymnaster har jobbat bra med dom så vi hoppas att de är aktuella för spel på onsdag.

Utfrågare: Bengt Andersson   Foto: Viktor Ljungström