Sigge snackar inför Aranäs borta

Efter ett serieuppehåll på två veckor är det på torsdag dags för IFK Skövde att ta sig an HK Aranäs på bortaplan. IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell hoppas förstås på en fortsättning på det vinstgivande spelet senast mot OV Helsingborg.

– Landslagsuppehåll, som det som nu varit, ger lagen en möjlighet att göra ett litet nytt avstamp inför fortsättningen. Är det något särskilt ni haft fokus på under de här veckorna?
– Nja, vi jobbar dagligen för utveckling över hela banan och har haft tiden att jobba med både försvar, kontring och anfall.

– Allt hårdare restriktioner gäller i samhället på grund av ökad smittorisk. Hur har ni anpassat den dagliga verksamheten till det?
– Ja, så är det ju tyvärr. Vi har varit noga med hygienen för det första. Sen använder vi inte omklädningsrummet före och efter träningen som vi gör normalt utan killarna kommer ombytta och duschar hemma istället.

-Nu handlar det alltså om Aranäs. Vad har du för intryck av Kungsbackalaget så här långt i höst?
– Det är ett lag som är bra på att kriga och som aldrig ger upp. De spelar med mycket fart och kraft i sina satsningar och är också fysiska i sitt sätt att spela försvar. Dom har imponerat de senaste matcherna mot flera topplag så vi kommer behöva vara bra för att vinna, helt säkert.

-Det torde ändå vara så att med tanke på tabellplaceringarna är det ni som kommer bära något av favoritskap. Det gick ju väldigt bra senast mot Helsingborg. Något särskilt ni tar med er?
– Ja, favoritskapet tar vi på oss, men det innebär verkligen att vi kommer gå in med ödmjukhet och respekt för Aranäs.
Det är mycket vi kan ta med oss från den senaste matchen, men nu är det en ny motståndare som kommer göra allt för att försvåra det för oss. Det gäller att vi är lika beslutsamma och metodiska som vi var mot Helsingborg.

-Richard Hanisch och Fabian Norsten fortsätter med rehab för att komma tillbaka. Har du något nytt att berätta om status och hur det ser ut för övrigt i truppen?
– Glädjande nog inte. I övrigt är vi friska som det ser ut nu.

-Fram till nästa uppehåll efter nyår väntar totalt hela elva matcher. Tror du att det täta programmet kommer innebär att vi får se många oväntade resultat – som vi även fått göra tidigare på säsongen.
– Svårt att säga, men ja, jag gissar på att det kommer fler skrällar. Tycker hittills att de förväntade topplagen visat en hög högstanivå där de presterat väldigt bra, inte minst mot andra förväntade topplag.

Frågeställare: Bengt Andersson