Sigge snackar inför Aranäs hemma

För lagen i Handbollsligan blir det inte heller i  år möjlighet till något längre julfirande. För IFK Skövde väntar nästa match på söndag då Aranäs kommer på besök i Arena Skövde för årets sista ligamatch på hemmaplan. IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell har julhelgen på sig att dra upp riktlinjerna…

– Det har varit lite upp och ned den senaste tiden. Vinsten mot Kristianstad följdes i måndags av en förlust mot formstarka Lugi. Hur ser analysen ut efter ett ganska tätt matchande i december?
– Det är ju tydligt att vi just nu inte hittar stabiliteten för att prestera jämnare från match till match. Nu tycker jag visserligen att Lugi gjorde en väldigt bra match mot oss, men vi behöver fortsatt jobba med att höja vår lägstanivå.

– Hur tacklar ni i gruppen när det inte går som man hoppas och vet att det finns kapacitet för?
– Vi pratar kontinuerligt om vad vi alla kan göra för att höja oss och hur vi vill agera och hantera motgångar och svåra situationer under matcherna.

– Hur ser det fysiska programmet ut inför söndagens match och när samlas hela truppen igen för att förbereda mötet med Aranäs?
– Killarna har några individuella fyspass innan vi tränar på juldagen och annandagen.

– När ni möttes i Kungsbacka blev det en ganska klar IFK-seger. Hur ska ni göra för att upprepa det segervinnande konceptet?
– Vi ska förstås sträva efter att återupprepa den insatsen och gärna göra det ännu bättre än så. För att göra det behöver vi agera fysiskt och kollektivt i försvaret, kontra med hela laget och sticka in näsan och visa mod i anfallet.

Resultaten i ligan fortsätter att bjuda på överraskningar i de flesta omgångar. Att möta tabelljumbon innebär med andra ord inga säkra poäng…
– Nej, det har vi fått erfara ganska nyligen så vi tar verkligen inget för givet. Just nu finns det inga lätta poäng så vi underskattar absolut inget lag.

– Efter matchen mot Aranäs väntar OV Helsingborg borta (30/12) och sedan kommer ett månadslångt uppehåll. Men först passar alla IFK-vänner på att önska dig, övriga ledare och spelare en god jul!
– Tack Bengt! Och jag vill också passa på att säga att vi jobbar stenhårt varje dag och vill inget hellre än att vinna matcher. God jul på er kära IFK:are!

Frågeställare: Bengt Andersson
Foto/Bild: Viktor Ljungström/Marcus Dahl