Sigge snackar inför Eskilstuna Guif borta

Handbollsligan 2020-21 har äntligen kommit igång. IFK Skövde fick en strålande start på säsongen med storseger hemma mot Alingsås HK. Nu väntar bortamatch mot Eskilstuna Guif på lördag. Nye IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell ser fram mot nästa uppgift.

– Vi måste först ta en liten tillbakablick på söndagsmatchen mot Alingsås. Seger med hela 31-20. Hur ser du på premiären så här några dagar efter matchen?

– Jag är såklart nöjd med den matchen. Vi hade förväntat oss en riktigt tuff match, men nu blev det inte så och det fanns två anledningar till det. Dels så gjorde vi en väldigt stabil insats, dels var Alingsås utan två av sina mest tongivande spelare. Det var visserligen vi också (Hanisch och Helt Jepsen), men vi visade oss ha betydligt bättre bredd än vad Alingsås hade. Det är jag självklart nöjd över.

– Var det något som gladde dig särskilt?

– Tycker det är starkt gjort av oss att spela så tryggt som vi gjorde utan de tidigare nämna – att dessutom göra det i en premiär. Imponerande av killarna!

Nu väntar Eskilstuna Guif på bortaplan. Ett lag som IFK hade problem med på bortaplan förra säsongen. Ni möttes inför säsongen och vann stort. Vad kan vi vänta oss den här gången?

– Ja, det stämmer! Killarna har vittnat om att de haft svårt mot just GUIF ett tag, men jag tycker inte vi ska låta våra tankar fastna i det som varit. Det är en helt ny match på lördag som inte har något att göra med tidigare matcher.

Jag förväntar mig att Guifspelarna kommer göra allt för att ställa till det för oss. De är starka på sin hemmaplan så vi räknar med en tuff fight.

– Guif hamnade på kvalplats förra säsongen och har av experter fått ungefär samma tips den här gången. Hur ser du på Eskilstunalagets status?

– Det är inget snack om saken om att vi har det bättre laget på pappret, men det är ju tyvärr inte alltid så enkelt i idrott. När vi mötte dom sist i träningsmatchen hade dom ett antal skador. Nu verkar spelarna vara tillbaka. Guif är ett lurigt lag med en tränare (Zoran Roganovic) som gärna försöker ställa till det för motståndaren så man vet aldrig vad som väntar. Det gäller att vi är ödmjuka och beredda på alla möjliga drag från deras sida.

-Eskilstuna Guif vann lite överraskande i premiären mot IFK Ystad. Inte minst imponerade nye målvakten Daniel Freyr Andrésson. Är det några spelare som ni behöver se upp med extra med i dagens Guif?

– Ja, de har en stor talang i Eric Johansson som är tillbaka efter axelskada. Jag tror att han kommer göra mycket mål och ta stort ansvar på planen. En annan spelare som är värd att nämna är Rickard Åkerman, som är en rutinerad räv med ett avigt skott.

 -Kan du säga något om hur skadeläget ser ut i truppen så här några dagar före matchen?

– Vi saknade ju Matias Helt Jepsen och Rickard Hanisch senast men deras rehabilitering ser bättre ut dag för dag så jag hoppas att vi ska ha alla tillgängliga på lördag.

Utfrågare: Bengt Andersson  Foto: Viktor Ljungström