Sigge snackar inför HK Malmö borta

Efter tre inledande segrar i Handbollsligan kom IFK Skövdes första förlust när Ystads IF tog med sig båda poängen hem i tisdags. Nu väntar tuffast tänkbara motstånd när IFK på söndag ska till Skåne för möte med HK Malmö. IFK-tränaren Henrik ”Sigge” Signell är förstås medveten om att det blir en svår nöt att knäcka.

– Efter matchen senast sa´ du något om att det var att bryta ihop och komma igen med full fokus på nästa uppgift. Så här med lite perspektiv vad var det i första hand som gjorde att det blev förlust?

– Ja, nu när jag sett matchen blir det ännu tydligare att vi inte är tillräckligt skarpa och effektiva i anfallsspelet. Vi har ingen bra utdelning i vårt övertalsspel och gör inte mål på tillräckligt många lägen av de vi skapar. Det har man sällan råd med mot ett så pass bra lag som Ystad IF

– Ett ganska tätt matchprogram betyder att det snabbt gäller att rikta in sig på nästa uppgift. Hur ser programmet fram till söndagsmatchen ut?

– Vi återhämtade oss i onsdags och sen blir det fullt fokus på Malmö med taktikmöten och träningar dagarna fram till matchen.

HK Malmö är en av de allra största favoriterna till att gå hela vägen. Vad är det som gör Malmö till ett så bra lag?

– Först och främst har de en väldigt bred trupp med minst en bra spelare på varje position. Utöver det så är de tydliga och samspelta i sin spelidé.

-Är det några nyckelspelare som det gäller att ge så lite spelrum som möjligt?

-Det är faktiskt svårt att välja ut några, men Dan Beutler i mål har ju en förmåga att agera vägg när han är på humör så det kommer bli viktigt att vi slår hål på den.

-Ni mötte Malmö i en av de allra första träningsmatcherna och vann ganska enkelt. Har det någon som helst betydelse när det blir kamp om poäng på söndag?

– Nej, jag tror inte det har någon avgörande betydelse. Visst, vi vet att vi kan slå dom och kan såklart ta med oss en del från den matchen. Det samma gäller för dom så jag förväntar mig en betydligt tuffare match den här gången.

 -Glädjande nog kom Richard Hanisch tillbaka i senaste matchen. Finns det chans att vi snart också får se Matias Helt Jepsen på plan och inte bara som assistent till er ledare?

– Ja, det är inte alls omöjligt. Han har varit med lite under veckan så vi ska hoppas att han kan medverka på söndag.

Utfrågare: Bengt Andersson   Foto: Viktor Ljungström